26 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'a Halı Yıkamacılar Sitesi geliyor!

Kahramanmaraş'a Halı Yıkamacılar Sitesi geliyor!

Kahramanmaraş Profesyonel halı Yıkamacılar Derneği, Halı Yıkamacılar Sitesi için çalışmalara başladı.



Kahramanmaraş Profesyonel halı Yıkamacılar Derneği, Halı Yıkamacılar Sitesi için çalışmalara başladı.


Kahramanmaraş’ta halı yıkama sektörünü standartların üzerine çıkarmak ve profesyonel hizmet üretmek için 2015 yılında kurulan Kahramanmaraş Profesyonel halı Yıkamacılar Derneği, halı yıkama işi yapan esnafı tek çatı altında toplamak için düğmeye bastı. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Erhan Vurer, “Esnafımız halı yıkama işini şehrin muhtelif yerlerinde genellikle apartman altlarında yapıyordu. Esnafımız buralarda hem altyapı noktasında problem yaşıyordu hem de apartman sakinleriyle sorunlar yaşıyordu. Biz de bu sorunları aşmak için Halı Yıkamacılar Sitesi’nin yapımı için çalışmalarımıza başladık. Site olunca en çok problem yaşadığımız merpen altı hizmetin de önüne geçmiş olacağız” dedi.


Kahramanmaraş’ta halı yıkama esnafının sorunlarının tespit edilerek çözüme kavuşturulması amacıyla Kahramanmaraş Profesyonel halı Yıkamacılar Derneği, üyeleriyle istişare toplantısı yaptı.


Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği binasında 3 Şubat Cuma günü yapılan toplantının gündemini halı yıkamacılar sitesi oluşturdu. Kahramanmaraş’ta halı yıkama işi yapan esnaf için artık halı yıkamacılar sitesinin bir zorunluluk olduğunu ifade eden Kahramanmaraş Profesyonel halı Yıkamacılar Derneği Başkanı Erhan Vurer, “Derneğimizi resmen 2015 yılında kurduk. Derneğimizi kurarken ki amacımız Kahramanmaraş il sınırları içerisindeki bütün halı yıkamacı arkadaşlarımızı bir araya toplamaktı. Bunu da bugün gördüğümüz kadarıyla başardık. Bundan sonra hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde ilerleyerek halı yıkama sektörünün çıtasını daha üst sıralara çıkarmaya çalışacağız. Halı yıkamacı esnafının hayat standartlarını da yükselterek bu mesleğin saygınlığını artırmayı hedefledik” dedi.


Halı Yıkamacılar Sitesi’nin yapımı için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden yer tahsisi istediklerini belirten Vurer, şöyle konuştu: “Biz dernek olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç ile görüştük. Halı yıkamacıların şehrimizde çoğunlukta olduğundan bahsettik. Yaklaşık 100 civarında esnaf olduğunu dile getirdik. Artık şehir içinde bazı sıkıntılar yaşadığımızdan bahsettik ve Halı Yıkamacılar Sitesi kurulmasının vaktinin geldiğini söyledik. Bunu da tek başımıza kendimiz yapamayacağımızı bir devlet büyüğümüzün de bize yardımcı olması gerektiğinden bahsettik. Arazi temini yapacaklar bize inşallah.”


ÖNCELİK HALI YIKAMACILAR SİTESİ


Büyükşehir Belediyesinin arazi temini yapmasıyla kooperatif kuracaklarını ve Halı Yıkamacılar Sitesi projesini hayata geçireceklerini aktaran Dernek Başkanı Erhan Vurer, “Şu an için belli bir tarih yok. Belli bir arazi yok. Ancak bununla ilgili belediye ile çalışmalarımız görüşmelerimiz sürüyor. Şehrin genelinde bizim iş yerlerimiz sıkıntılı. Halı yıkamacılar, genellikle apartman altlarında çalışıyor. Bu nedenle elektrik ve su noktasında özellikle altyapı noktasında problem yaşıyoruz. Vatandaşla problem yaşıyoruz, zabıta ile problem yaşıyoruz. Kendimiz de rahat çalışamıyoruz. Bunun önüne geçmek için böyle bir site projemiz oldu. İnşallah Büyükşehir Belediyemiz de bize yardımcı olacak ve bu projeyi gerçekleştireceğiz. Temennimiz en yakın zamanda bunun hayata geçmesi” şeklinde konuştu.


Diğer illerdeki derneklerle birleşerek federasyon olmaz düşüncelerinin olduğunu kaydeden Vurer, şunları söyledi: “Bununla ilgili ilk adımlarımız attık. Yakın zamanda inşallah bunun da oluşumunu gerçekleştireceğiz. 5 ildeki derneklerle birleşip federasyon oluşturacağız. Halı yıkamacıların saygın bir meslek haline gelmesi ve saygınlığının artması noktasında artık federasyonla çalışmalarımız sürecek.”


MERDİVEN ALTI HİZMETİN ÖNÜNE GEÇİLECEK


Kahramanmaraş Profesyonel halı Yıkamacılar Derneği Başkan Yardımcısı Ali Kodaz, Halı Yıkamacılar Sitesi’nin halı yıkama işi yapan esnafın sorunlarını büyük oranda önleyeceğini dile getirerek; en büyük sorunlarından biri olan merpen altı halı yıkama işine son vereceklerini söyledi. Kodaz, şu değerlendirmelerde bulundu: “Allah’ın izniyle halı yıkamacı esnafıyla yaptığımız toplantının sonucunda ve devletimizin, devlet büyüklerimizin bize vadettiği sözlerle İnşallah biz, Kahramanmaraş’ta merpen altı diye tabir ettiğimiz insan sağlığı ile oynayan bütün yerlerin önüne geçeceğiz. Allah’ın izniyle bu Halı Yıkamacılar Sitesi’ne geçtiğimizde İnşallah onları bitirmiş olacağız. Hem bizim açımızdan bu iş iyi olacak hem de insanların sağlığı açısından bu iş çok iyi olacak. Kimsenin sağlığıyla oynanmamış olacak. Bizim de gönlümüz rahat olacak.”


Kahramanmaraş'ta Bugün


Geri Dön