28 / 03 / 2024

Kahramanmaraş'a yeni mesire alanları!

Kahramanmaraş'a yeni mesire alanları!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç 12 büyük park ve 9 büyük mesire alanı ile yaza hazır olduklarını söyledi. Erkoç; "Park ve mesire alanı çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor." dedi.




Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç 12 büyük park ve 9 büyük mesire alanı ile yaza hazır olduklarını söyledi.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak halka hizmetin en iyisini sunmaya gayret ettiklerini ifade eden Başkan Erkoç: “Halkımıza hizmetin en iyisi sunmaya gayret ediyoruz. Yaklaşan yaz ayları sebebiyle sıcaktan bunalan halkımızın gidip gezebilecekleri, piknik yapabilecekleri ve ailecek vakit geçirebilecekleri mekanların sayıları artırmak için gayret ediyoruz.


Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar neticesinde büyük ölçekte 12 park ve dinlenme alanı ile 9 adet büyük mesire alanıyla halkımıza hizmete hazırız. Park ve mesire alanı çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor.


Büyükşehir Belediyemizin sorumluluk alanı içerisinde 285.386 metrekare park ve dinlenme alanı ve 1.110.000 metrekare mesire alanı ile halkımıza hizmet vermeye hazırız. Ayrıca yaklaşık 500 bin dönümlük alan üzerinde mesire alanı çalışmalarımız devam ediyor. Bazı mesire alanlarımızda birinci etapları tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmuştuk. Şu anda bu alanlarımızda ikinci etap çalışmalarımız devam ediyor.


Millet Bahçemiz başta olmak üzere ikinci etap çalışmalarına başladığımız mesire alanlarını da tamamladığımızda park ve mesire alanımız 2 milyon metrekareye ulaşacak. Bu rakam sadece Büyükşehir Belediyemizin sorumluluğunda bulunan bölgeler için geçerlidir. İlçe belediyelerimizin de yaptığı park ve mesire alanlarını da hesaplarsak bu rakam 3 milyon metrekareyi bulmaktadır ki bu da şehrimizin yüzölçümünün dörtte birine denk gelmektedir” diye konuştu.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön