26 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ta 3.8 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Kahramanmaraş'ta 3.8 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Kahramanmaraş İl, Afşin İlçesi'nde Şekerözü mevkinde yer alan mermer fabrikası ictadan satışa çıkarılıyor. Taşınmazın bedeli ile 3 milyon 881 bin 785 TL olarak belirlendi.




Kahramanmaraş İl, Afşin İlçesi'nde Şekerözü mevkinde yer alan mermer fabrikası ictadan satışa çıkarılıyor. Taşınmazın bedeli ile 3 milyon 881 bin 785 TL olarak belirlendi. 


Özellikleri : Kahramanmaraş İl, Afşin İlçe, 362 Parsel No, tanır mah. Mahallesi Şekerözü mevkinde bulunan tapudaki tarla vasıflı taşınmaz üzerinde tek katlı mermer fabrika binası ile batı kısmında fabrikaya bitişik ve irtibatlı olarak daha düşük potlu atölye binası, dış doğu taraftaki kreyn linçin bulunduğu tarla olup, Afşin Sarız Karayolu 15.km sine doğu taraftan cepheli olup, tapu cinsi her ne kadar tarla olarak belirtilmiş ise de eski mülga Tanır Belediyesi Meclis kararı ile üzerinde 0,70 yoğunluklu konut dışı kentsel çalışma alanı içinde mermer işletme tesislerine tahsisli mevzi imar planı yaptırılarak onanmış bu durumuyla arsa konumundadır.Üzerinde hazır beton elamanlarından inşaa edilmiş mermer atölyesi ve diğer yardımcı binalar ile tesisat ve makinalar  ulunmaktadır.18,50x60,00 metre dış ölçü ebatlarında temeli yerinde dökme betonarme üst taşıyıcı kolon ve kriş sistemleri fabrikada hazır ön gerilmeli betonarme eleman şeklinde temel üzerine montajı yapıldıktan sonraetrafı 2 metre yükseklikte beton perde duvar ve çatı elemanlarının yapılması ile tüm çatı ve duvar kısımları mavi renkli trapez kesitli galvaniz saçla kaplanmış, tüm zemin beton ve güney kısmında çelik profillerle desteklenmiş giriş kapısı bulunmaktadır.Isı yalıtım elemanları olmayan ve yerden 7 metre yüksekliğinde inşaa edilen bina tüm tesisatı ile birlikte faal durumda olup 4 yıldan bu yana üretim faaliyetini sürdürmektedir.Açıklanan bu özellikler dahilinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen yapı gruplarında 2B özelliklerini yansıtmaktadır.6,00x60,00 metre ve dışölçü ebatlarında 360 metrekare inşaat oturum alanlı yukarıda tarifi yapılan mermer atölyesinde batı taraftan bitişik olarak çelik profil elemanların aynı trapez saçla çatı ve üç tarafı kapatılarak ahşap palet imalatı yapılan ve zemin kısmı beton olan bina açıklanan ve özellikler dahilinde ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen yapı gruplarında 2A özelliklerini yansıtmaktadır.


Akedaş Afşin Tanır Karayolu mevcut şalt sahasında iletim hatlarıyla belirli ölçülerde ve mesafelerde dikilen direkler ile Şekerözü mevkiine kadar getirilmiş olup, Fabrikada kullanılan motorlar ve iç ihtiyacı karşılamak amacıyla OG trafosu kurulmuştur.Kullanılan trafo topraklama hatlarıyla sonlandırılmıştır.


Fabrikada kullanılan cihazların( mermer kesme makinesi) vs.elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla ve bu makinaların kullanılmasını kolaylaştırmak için elektrik panosu kullanılmıştır.Kullanılan bu panolarda ihtiyaca göre sigortalar, röleler ve gerekli ekipman malzemeler kullanılarak oluşturulmuştur.Kullanılan elektrik panoları cihazların kontrolü açısından önemli bir yere sahip olduğundan dolayı olası bir kısa devre durumları için cihazı koruma altına alan sigortalar kullanılmıştır.Fabrikanın iç ve dış aydınlatması içinde armatür kullanılmıştır.


Adresi : Kahramanmaraş İl, Afşin İlçe, 362 Parsel No, tanır mah. Mahalle/Mevkii,

Kıymeti : 3.881.785,00 TL 

1. Satış Günü : 25/08/2017 günü 14:00 - 14:05 arası

2. Satış Günü : 28/09/2017 günü 14:00 - 14:05 arası


Satış Yeri : HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜ AFŞİN/K.MARAŞ



Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Taşınmaz yukarıda ayrıntıları yazılı olan eklentileriyle birlikte bir bütün olarak satılacak olup, satış kira şerhinden ari tutulacaktır.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/309 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur


(İİK m.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön