19 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ta 569 milyon liralık toplu açılış!

Kahramanmaraş'ta 569 milyon liralık toplu açılış!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu temel atma törenine katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş’ta 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun startını verdi.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu temel atma ve açılış programına katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş’ta 16 Nisan’da yapılacak referandumun startını verdi. Kahramanmaraş Havaalanında karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma Namazı’nı Abdulhamithan Camii’nde kıldı.


Müftülük Meydanı’nda gerçekleştirilen toplu temel atma ve açılış törenleri Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.



KAHRAMANMARAŞ TÜRKİYE'NİN SİGORTASIDIR, GARANTİSİDİR


Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada: “Sevgili Kahramanmaraşlılar, değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbele selamlıyorum. Buradan sizin aracılığınızla tüm ilçe, mahalle Maraşlı kardeşlerimizin her birine ayrı ayrı sevgilerimi, selamlarımı iletiyorum. Kahramanmaraş'ın mert evlatlarını, kadirşinas insanlarını gönülden selamlıyorum. Her biri birbirinden kıymetli güzel adamların, şairlerin, mütefekkirlerin, gönül insanlarının memleketi Kahramanmaraş'ı hürmetle selamlıyorum. Maraş, Maraş, can Maraş. Canlara canan Maraş. Canlara canan olan kahramanlığını ismiyle tescillendiren Maraş Türkiye'nin sigortasıdır, garantisidir.


Bileklerinin, yüreklerinin haklıyla düşmanı 97 yıl önce 12 Şubat 1920'de bağırlarından söküp atmış. Sütçü İmam'ın attığı o ilk kurşunla yanmaya başlayan, Rıdvan Hoca'nın nefes vererek harladığı hürriyet ateşini vatanına, inancına, bayrağına, ezanına yönelik her saldırıda yeniden yükseltmiştir Kahramanmaraş. Bugün de eğer ülkemizin, milletimizin başına bir müsibet bela olursa buna ilk ve en güçlü tepkilerden birisi Kahramanmaraş'tan gelir. Nitekim 15 Temmuz'da İstanbul, Ankara'da, ülkemizin her köşesinde, sokaklarda meydanlarda Sütçü İmam'dan bayrağı devralan edeler, efeler, zeybekler, seymenler, gakkoşlar, dadaşlar, kızanlar kol geziyordu” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından 569 milyon liralık yatırımların toplu açılış ve temel atma törenleri gerçekleştirilerek topluca kurdele kesildi.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön