24 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ta 6.3 milyon TL'ye satılık fabrika!

Kahramanmaraş'ta 6.3 milyon TL'ye satılık fabrika!

Kahramanmaraş 1. İcra Dairesi, Kahramanmaraş İli, Dulkadiroğlu ilçesi'ndeki fabrikayı satışa çıkardı. Gayrimenkul satış bedeli 6 milyon 306 bin TL olarak belirlendi.



Kahramanmaraş 1. İcra Dairesi, Kahramanmaraş İli, Dulkadiroğlu ilçesi'ndeki fabrikayı 6 milyon 306 bin TL bedelle satıyor. 


T.C.KAHRAMANMARAŞ 1. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI



Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NOLU TAŞINMAZIN


Özellikleri: Kahramanmaraş ili, Dulkadiroğlu ilçesi, Yenişehir Mahallesi, 595 ada 52 parsel sayılı zemin tipi ana taşınmaz niteliği; Bodrum+Zemin+1 katlı betonarme işyeri ve tarla ve arsa olup arsanın yüzölçüsü 5.254,11 metrekaredir. Hissesi tamdır.Kahramanmaraş İli, Dulkadiroğlu İlçesi, Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 21.01.2016 tarih E,921 nolu yazısına göre. Yenişehir Mahallesi 595 Ada 52 Parsel sayılı taşınmaz 1/1000 ölçekli uygulama imar planı sınırlan içerisinde olup, İnşaat Nizamı E=1.0, H=Max serbest sanayi alanı içerisindedir. Kahramanmaraş İli, Dulkadiroğlu İlçesi, Yenişehir (Aksu Mah.)  Adana  yolu üzeri Mustafa Kemal Bulvarı 3. km bulunan Fabrika binasıdır. Mevcut ruhsatlı bina Bodrum kat+Zemin kat+Normal kat olmak üzere 3 katlıdır. İnşaat ruhsatı 2000 yılında alınmış olup 2005 yılında yenilenmiş durumdadır.Yapı kullanma izni 2006 yılında alınmış olup 10 yıllıktır.Bodrum kat oturum alanı 672 metrekare Depo dur.Zemin kat oturum alanı 672 metrekare olup Ofis mutfak odo lavabo wc çalışma odası vb.Normal kat oda wc ofis,ofis hol çalışma odası meyekhane vb.dir.oturum alanı 500 metrekaredir. Yer kaplamaları beton seramik granit ahşap parke karışıktır. İç doğramalar ahşap pvc.kanşıktır.Dış cephe renekli cam kaplama olup hali hazırda faaliyeettedir. İnşaat ruhsatı dışında ruhsatsız olarak yapılan depolar vardır. Toplam depoların oturum alanı 3764 metrekaredir. Cinsi betonarme karkas çatılar çeliik çatı yer döşemeler pervaneli beton duvarlar sıvalıdır, doğramalar boyalı demir doğramadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2015 yılı yapı birim maliyetine göre idare binası, ofis işletme binası, çalışma alanları yemekhane mutfak vb. Gayrimenkuller 4. sınıf A Grubu yapılara girmektedir.


Yüzölçümü: 5.254,11 metrekare 

İmar Durumu :Tapu kaydındaki gibidir.

Kıymeti :6.306.798,59 TL

KDV Oranı : Yüzde 18


Kaydındaki Şerhler:

1.Satış Günü:08/09/2016 günü 10:00- 10:10arası

2.Satış Günü:10/10/2016 günü 10:00- 10:10 arası

Satış Yeri:Kahramanmaraş Adliyesi l.İcra Müdürlüğü Önü Zemin Kat

Onikişubat/KAHRAMANMARAŞ


Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/3 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.29/07/2016


Geri Dön