26 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ta daire fiyatları arttı!

Kahramanmaraş'ta daire fiyatları arttı!

Pazarlama sorumlusu Hakan Güllü, "Ev almak isteyen vatandaşların yoğun talebi üzerine daire fiyatlarını vatandaşın kendisinin arttırdığını" söyledi. "Özellikle Kahramanmaraş Merkez Onikişubat İlçesi Binevler ve Tekerekyolu güzergâhındaki binalar da daire



"Özellikle Kahramanmaraş Merkez Onikişubat İlçesi Binevler ve Tekerekyolu güzergâhındaki binalar da daire fiyatları çok uçtu. Şuanda bin evler de ki dairelerin bırakın 4+1 fiyatını, 180mk 3+1 Daire fiyatı 180 ila 190 milyon civarında satılmaktadır. 2+1 90mk daire ise 130 milyondan başlayıp 160'a kadar çıkıyor. Hal böyle olunca da orta halli vatandaşlar ev almakta zorlanmaktadır. Buda Arsa fiyatların da ki yükselmeden kaynaklanmaktadır. Bakınız son bir yıl içerisinde ev fiyatları tavan yaparak ev alacak olan vatandaşların tepki göstermesine neden oldu. Şehrimizde hem kira hem de daire fiyatları artık vatandaşların elini değil, cebini hiç değil içini yakmaya başladı. Talebin yüzde 70'i 2+13+1 bu şekilde satılan daireler ise bulunduğu yer ve dairenin kaliteliği 150 ila 180 milyon arasında olup fiyatlarda değişiklikler olmaktadır." 


MÜTEAHİTLERİ DE KURTARMIYOR 

Konut sıkıntısının en fazla olduğu şehirlerden biri olarak gösterilen şehrimizde arsa fiyatları artık müteahitleri de kurtarmıyor diyen güllü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugüne kadar inşa edilen Daireler, yapılan konut siteleri, konut fiyatlarının tansiyonunu düşürmeye yetmediği gibi bu şehrin 50-60 yıllık imar planının yeniden ve şimdiden hazırlanması gerektiğini göstermektedir. Şuan ki yapılan imarın yenilenmesi, yeniden imar planının yapılması lazım. Kendi memleketimizde Kahramanmaraş'a has kültürel bir mimarisi yok. 


Bunların olması gerek. Artık büyükşehir olduk. Bu şehre yakışır bir şekilde kültürel mimarisin olması, memleketimizin zenginliğine zenginlik kattığı gibi, insanlara çok çeşitli ve farklı gelmesi lazım. Çünkü insanlarımız artık farklılık ve canlılık arıyor. Ha bunu yaparken de şehrin tarihi ve kültürel mimarisinde yaptığımız binalara yansıtmamız gerek. Şimdi ilimizde Kentleşmenin artması, Doların yükselmesi de fiyatlara yansımaktadır." 


TEK SIKINTI ARSA VE DOLAR 

Bunu sadece Onikişubat ilçesine bağlamamak gerek. Daire fiyatlarındaki yükseliş Kahramanmaraş'ın genelinde var diyen Güllü, sözlerine şöyle devam etti: "Yapılan konut ya da binaların yerleri değerli ve kaliteli ise kullanılan malzemeler birinci sınıf bir malzemeyse, tabi buda satışlardaki daire fiyatlarını da fazlasıyla etkilemektedir. Burada her şey bir biriyle zincirleme olarak devam etmektedir, en önemli etken ise arsa fiyatları ile doların artışı, Özellikle yapı malzemelerinin dolar üzerinden alınıyor olması inşaat masraflarını artırmış gözükmekte. Ev alacaklar ise her ne olursa olsun bu fahiş fiyat artışının olmaması gerektiğini savunuyor. Ev alma düşüncesiyle araştırma yapan vatandaşlar, müteahhitlerin ev satışındaki artan talepler doğrultusunda fiyatın artırdığını iddia ediyorlar. Vatandaşların ev almak istekleri doğrultusunda talep artmış gözükmekte. 


Ayrıca bu fiyat artışı, vatandaşların yatırımını daireye yapmasını da sağlamış bulunmakta. Vatandaşların görüşü ise tüm bu etmenlere rağmen bu artışın çok fazla olmasından yakın maktalar. Fiyat artışının en büyük sebeplerinden biride ev yapımında kullanılan yapı malzemelerinin dolara endeksli olmasıdır. Geniş balkonlu, lüks döşemeli evler ise ev alacakların gözdesi. Ancak kullanılan malzemenin kalitesi ve çokluğu, vatandaşların yakındığı yüksek fiyatların temel nedenlerinden biridir. 

Bu yüzden bu duruma acil bir çözüm bulunmadığı takdirde önümüzdeki yıllarda 2+1 daire 200 milyonu, 3+1 daire ise 300 milyonu görür" diye konuştu. 



Kahramanmaraş'ta Bugün


Geri Dön