28 / 03 / 2024

Kahramanmaraş'ta icradan 8.6 milyon TL'ye fabrika!

Kahramanmaraş'ta icradan 8.6 milyon TL'ye fabrika!

Kahramanmaraş ili Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan 5.254,11 metrekare yüzölçümüne sahip fabrika, Kahramanmaraş 2. İcra Dairesi tarafından 5 Haziran 2015 günü saat 14:30 ile 14:40 arası ihale ediliyor.



Kahramanmaraş ili Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan 5.254,11 metrekare yüzölçümüne sahip fabrika, Kahramanmaraş 2. İcra Dairesi tarafından 8 milyon 648 bin 660 TL'ye satışa çıkarılıyor.





TAŞINMAZIN Özellikleri: Bilirkişi raporuna göre. Gayrimenkul: K.Maras ili Dulkadiroğlu ilçesi Yenişehir Mahallesi (tapuda) Gazi Mustafa Kemal Buharı (şehrin  Adana  yoluna çıkış bulvarı) ve batısından bu buhar yola Güneyinden ilahiyat Caddesine (78013 .Sokak imar yoluna) Doğusundan ise 78012.sokak imar yoluna ve aynı zamanda da ilahiyat caddesine ile Gazi Muştala Kemal Buharının kesiştiği kavşağa cepheli olarak köse parsel konumunda 595 ada 52 parsel nolu 5.254.11m2 yüzölçümlü arsa üzerinde kurulmuş fabrika binası olan taşınmazdır. Taşınmaz fabrika ana isletme binası tesis olarak birbiri ile uyumlu ve bağlantılı yapılan isin amacına yönelik olarak inşa edilmiş ek binaları olarak birbiri ile aralarında diiatasyon bırakılarak bitişik nizam ve ayrı, ayrı inşa edilmiş olan ve kendi aralarında geçiş kapıları ile doğrudan bağlantı sağlatılan yapılar bulunmaktadır, idare ve sosyal tesis binasının kuzeydoğu arka tarafına denk gelen yerde 2 katlı isletme binasının zemin katı yüksek irtifaklı olup zemin katında ayrıca 3 nolu depo, yol cephesi boyunca inşa edilmiş olan 3 katlı üst 3. katı konut amaçlı inşa edilmiş idare ve sosyal tesis binası. Ana bulvar yola cepheli idare ve sosyal tesis binasının sol tarafına inşa edilmiş ve eklentisi olarak idare ve sosyal tesis binasının güneybatı tarafının arkasında kalan 1 nolu depo, yine idare ve sosyal tesis binasının sağ taraf kısmi alanının alt bodrum katı ile isletme binasının bodrumunda 2 nolu depo bulunmaktadır. Ayrıca parselin kuzey batı kösesinden giriş kapısının solunda binaya bitişik nizam inşa edilmiş idari bölüme merpenle geçişi bulunan 15 m2 alanlı 1 katlı betonarme yapı antrepo memuru odası, parselin kuzey art repo memur odaszının arka tarafında bitişik nizam yapılmış olan ve kesif anında 2 katı çalışma alanı ve zemin l.katı ardiye mekanı olarak kullanılan 45m2 civarında alanlı antrepo çalışma odası ve ardiye mekanlı 2 katlı betonarme yapı, idare ve sosyal tesis binasının ön cephe sol kösesinde 1 adet 5.44m2 alanlı 1 katlı bekçi kulübesi betonarme yapı bulunmaktadır, fabrika tesisine ana giriş kapısı kuzey batı ana yol cephesi kösesinden sürgülü demir profil doğrama kapı ile verilmiş olup ayrıca parselin güney batı cephesinden de olmak üzere tesis alanına araç giriş çıkışlı ayrı giriş kapısı bulunmakladır, yapı kullanma izni 2006 yılında alınmış olup bina 8 yıllıktır. Bina 672 m2 alanlı zemin kat ve 672 m2 alanlı normal kattan ibaret 2 katlı, üzeri trapez sac kaplama çelik çatılı toplam 1.344 m2 alanlı yapıdır, isletme binasının ısınması sistemi dogalgaz lesisatlıdır. Binanın iç ve dıs mekanları kamera sistemi bulunmaktadır.


Yer kaplamaları beton seramik granit ahşap parke karışıktır ic doğramlar ahşap p.v.c karışıktır dıs cephe renkli cam kaplamdır halı hazırda faaliyettedir. İmar Durumu: Dulkadiroğlu ilçesi Yenişehir Mah 595 Ada 52 Nolu parsel imar planı sınırları içerisinde olup sanayi alanında kalmaktadır.


Kıymeti: 8.648.660.20 TL 


(K.Maras İcra Hukuk Mahkemesinin 2014 314 esas sayılı dosyasından mahkemece takdir edilen değer)


KDV Oranı: %18


Kaydındaki Şerhler: dosyasında 



1. Satış Günü: 05.06.2015 günü 14:30 - 14:40 arası 

2. Satış Günü: 01/07/2015 günü 14:30 - 14:40 arası



Satış şartları:


1-İhale acık artırma suretiyle yapılacaktır. Gayrimenkul kaydı üzerinde K.Varas 2.Asliye Hukuk Mahkemesinin 20.06.2014 tarih ve 3845 yevmiye numarası ile işlenmiş 2014/222 sayılı İhtiyati tedbir şerhli olarak satılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda, diğer türlü satıs anında satıs memuruna teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüchanlı alacaklılar (ipotek alacaklıların alacaklarımda) alacakları toplamını ve satıs giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki besinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüchanlı alacaklıların alacakları toplamını ve satıs giderlerini geçmesi şartıyla en cok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satıs talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen değerin (muhammen bedelin) % 20'si oranında: pey akçesi, veya K.MARAS 2.İCRA MÜDÜRLÜĞÜNÜN Vakıflar Bankası AS’YE AİT TR**********************59 iban nolu hesabına teminat olarak yatırılacak bu miktara ilişkin banka dekontu veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satıs peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satıs bedelinden ödenir.


3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır: aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satıs bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsiien mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Mahkemeye ibraz edilmiş olan kıymet takdir raporunun cok uzun olması nedeniyle g.menkul ile ilgili daha fazla bilgi şartnameden ya da dosyasından öğrenilebilir. Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede acık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/2498 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 02/04/2015 


Geri Dön