29 / 03 / 2024

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 2 bin 500 bina yıkılacak!

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 2 bin 500 bina yıkılacak!

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Malik Ejder Mahallesinde yıkım gerçekleştirildi. Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında yapılacak çalışmalarda 2 bin 500 konutun yıkılacağı bildirildi...



Kahramanmaraş Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Malik Ejder Mahallesinde yıkım gerçekleştirildi. 


Bakanlar Kurulu Kararı ile riskli alan ilan edilen Malik Ejder, Hacı Bayram Veli ve Gayberli Mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı. 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında yapılacak çalışmalarda 2 bin 500 konutun yıkılacağı bildirildi. 


Yıkım çalışmalarının başladığı Malik Ejder Mahallesi'nde konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Melike Özdemir, "Riskli alan ilan edilmiş olan Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder Mahallelerinde bugün itibariyle yıkıma başladık. Bugünkü çalışmalarda ilk etapta bir tanesi Hacı Bayram Veli dört tanesi de Malik Ejder Mahallesinde olmak üzere beş adet konutun yıkımı gerçekleştirildi. Riskli alanların acele el koyma yoluyla kamulaştırması yapılmış olup vatandaşlara kamulaştırma bedelleri ödendikten sonra yapılar boşaltılmış ve sorunsuz bir şekilde yıkım gerçekleştirilmiştir" dedi. 


Habertürk Güneyli


Geri Dön