29 / 03 / 2024

Kahramanmaraş'ta konut satışları arttı!

Kahramanmaraş'ta konut satışları arttı!

Kahramanmaraş'ta konut sektöründe iyi haber geldi. Satışlar artış gösterdi. Bölgede geçen yıl Ocak ayında 500 konut satışı yapılırken bu rakam bu yıl Ocak ayında 663'e ulaştı.



Türkiye'nin en dinamik şehirlerinin başında gelen Kahramanmaraş'ta, ihracat rakamlarının artmasının ardından bir sevindirici haberde konut satışlarından geldi. İpoteksiz konut satışlarında geçen yıla göre 166 adetlik bir yükseliş gerçekleşti. Geçen yıl ocak ayında 500 konut satışı yapılırken bu rakam bu yıl ocak ayında 663'e ulaştı. İpotekli satışlarda ise geçen yıla göre artış yaşandı. Geçen yıl ocak ayında 715 satış yapılırken bu yıl ocak ayında bu rakam bin 072'ye yükseldi. 


ARTIŞ YAŞANDI 

2016 yılını yeni bir rekorla kapatan konut satışları 2017 yılına da hızlı başladı. TÜİK'e göre konut satışı Türkiye geneli Ocak'ta geçen yılagöre yüzde 12.8 artarak 95 bin 389 oldu. Artışta uygun ödeme koşulları ile düşen konut kredisi faiz oranları etkili oldu, emlak Konut öncülüğünde başlatılan kampanyaların şubat ayında da ivmeyi yukarı çekmesi bekleniyor.


Konu hakkında bir açıklama yapan Kozan Emlak sahibi Hatice Küçükkozan, "2017'ye sektör hızlı giriş yaptı Hükümetin inşaat sektörünün önünü açan ve satışları hızlandıracak kararlar alması, sektör temsilcilerinin kampanya oluşturmasıyla satışlarda artış yaşandı ve yaşanmaya devam etti. Bunun yanında yatırım seferberliği ve ekonominin iyi gitmesi geçen yıla göre satışları arttırdı" dedi.



Kahramanmaraş'ta Bugün


Geri Dön