29 / 03 / 2024

Kahramanmaraş'ta tarihi Kapalı Çarşı restore edildi!

Kahramanmaraş'ta tarihi Kapalı Çarşı restore edildi!

500 yıllık tarihi Kapalı Çarşı'da Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı. Belediye Başkanı Poyraz, çarşıları tarihi kimliğine uygun olarak restore ettirdiklerini ve bundan da mutluluk duyduklarını ifade etti...




500 yıllık tarihi Kapalı Çarşı'da Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı.


Belediye Başkanı Poyraz, tarihi çarşıların tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, çarşıları tarihi kimliğine uygun olarak restore ettirdiklerini ve bundan da mutluluk duyduklarını ifade etti.


Bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu vatandaşlarla paylaştıklarını dile getiren Poyraz, yaklaşık 14 ay süren restorasyonların sonunda Maraş Çarşısı (Suk-i Maraş) Bakırcılar Çarşısı, Semerciler Çarşısı, Sultan Çarşısı (Suk-i Sultani) ve Saraçhane Çarşılarının restorasyonlarının tamamlandığını kaydetti.


Çarşılardaki 480 iş yerinin restorasyonunun tamamlandığı ve hiçbir esnaftan da para talep etmediklerini dile getiren Poyraz, "Eskiden şehir dışından devlet büyüklerimiz geldiği zaman çarşıları gezdirmeye çekinirdik. Ama şimdi gönül rahatlığı ile yüzümüzün akı ile gezdirebiliriz. Ben istiyordum ki Nevşehir'den çıkan insanlar bizim memleketimize uğrayıp bir kilogram dondurma alıp gitmesinler istiyordum. Bugün Kent Meydanımızla, tarihi çarşılarımızla şehrimiz güzel bir görünüme kavuştu. Daha öncesinden yaptığımız sempozyumlarla, konferans ve seminerlerle şehrimizin 800 yıllık geçmişini kayıt altına almıştık. 500 yıllık tarihi bir geçmişi olan Kapalı Çarşımızla birlikte diğer çarşılarımız da tarihi kimliğine kavuşmuş oldu" şeklinde konuştu.


Poyraz, restorasyon çalışmalarındaki özverilerinden dolayı Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) sorumlusu Fatih Adanır ve ekibine, teknik personellere ve çalışanlara teşekkür etti.



AA


Geri Dön