29 / 03 / 2024

Kahramanmaraş'ta ''Venedik'' tipi yerleşim yeri hedefleniyor!

Kahramanmaraş'ta ''Venedik'' tipi yerleşim yeri hedefleniyor!

Zengin su potansiyeliyle bilinen, önemli nehir ve yer altı su kaynaklarının bulunduğu Kahramanmaraş'ta AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç'un hazırladığı projelerle, "Venedik" tipi bir yerleşim yeri hedefleniyor...




Zengin su potansiyeliyle bilinen, önemli nehir ve yer altı su kaynaklarının bulunduğu Kahramanmaraş'ta AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç'un hazırladığı projelerle, su ile kent merkezini buluşturularak "Venedik" tipi bir yerleşim yeri hedefleniyor.


Belediye başkan adayı Erkoç, aldığı güneş ışınlarıyla da zengin bir pontansiyele sahip kentte suyun imkanlarından da faydalanılarak yapay plajlar yapılıp vatandaşlara deniz keyfi yaşatmayı hedefliyor. Mezopotamya ve Anadolu kültür havzalarının önemli buluşma noktalarından biri olan ve "sular şehri" olarak bilinen Kahramanmaraş'ın, hazırlanan projelerle, vatandaşlara tatil keyfini uzaklara gitmeden yaşatılması hedefleniyor.


Erkoç, 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde hazırladığı 196 projeyi, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’ndeki tanıtım toplantısında kamuoyuyla paylaştı.


AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin ilk kez bir yerel seçimde seçim beyannamesi hazırlayarak sandığa gittiğini söyledi.


"Büyük medeniyet yolunda şehir, demokrasi ve insan" başlığı adı altında hazırladıkları bu kitapçıkla, yerel yönetim konusundaki yaklaşımlarını milletle paylaştıklarını ifade eden Ünal, şöyle konuştu:


"Bu kitapçık yeni AK Parti belediyeciliğini anlatan vizyon belgesi niteliğinde. 1994 yılında başlayan Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği, Türkiye'de yerel yönetime yeni bir anlayış, yeni bir kavrayış, yeni bir bakış açısı getirdi. 1994'de başlayan bu belediyeciliğin en temel amacı insanımızı evinde, mahallesinde, ilçesinde, ilinde mutlu etmekten ibarettir. İnsanımızın mutluluğu, huzuru ve refahı üzerine kurulmuş bir belediyeciliktir."


1994'ten 2014'e kadar bu belediyecilik anlayışıyla şehirlerin altyapısını, sosyal donatı alanlarını, kültürde, sanatta, edebiyatta her alanda şehirleri inşa ettiklerini dile getiren Ünal, 2014'e gelinen bu günlerde artık gelişen, değişen dünya ile birlikte belediyecilik anlayışlarının yeni bir sürümünü, yeni bir versiyonunu, yeni bir vizyonunu ortaya koyma gerekliliğini duyduklarını, artık bunun da bir ihtiyaç olduğunu söyledi.


Belediye başkan adayı Erkoç ise Kahramanmaraş’ın geleceğini inşa etmek için hazırladığı 196 projeyi paylaştı.


Millete hizmet yolunda, halkın iradesi ve çıkarları doğrultusunda daha yaşanabilir, daha güçlü bir şehir kurabilmenin çabasında olduklarını dile getiren Erkoç, geleceğin Kahramanmaraşını inşa etme yolunda güçlü ve cesur adımlar atacaklarını kaydetti.


Güçlü ve cesaretin arkasında Hak'ka inanma, milletin emrinde olma, insanı sevme ve insanlığa hizmet etme aşkı olduğunu dile getiren Erkoç, şunları söyledi:


"Eser peşinde, hizmet peşinde olacağız. Hep beraberce Kahramanmaraş'ın geleceğini inşa edeceğiz. Geleceğin Kahramanmaraşını, güçlü Türkiye'nin güçlü Kahramanmaraşını inşa edeceğiz. Çok şükür güçlü bir hükümetimiz var, saygı değer milletvekillerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, Kahramanmaraşımızın güzel insanlarıyla omuz omuza vereceğiz ve bu şehrin geleceğini inşa edeceğiz. Herkesin gıptayla izlediği bir il haline getireceğiz. İnşallah Kahramanmaraşımızı merkeziyle, ilçeleriyle, beldeleriyle, köyleriyle herkesin yaşamak için imrendiği bir yer haline getireceğiz. Biz omuzumuzdaki yük ve vebalin ne demek olduğunu biliyoruz. 'Şehr-ül emin' olmanın ne demek olduğunu biliyoruz. Gecemizi gündüzümüze katacağız. Her saniyemizi bu şehrin geleceği için vakfedeceğiz. Başarmamak için hiçbir sebep yok."


Erkoç, daha sonra kentsel dönüşümden ulaşıma, turizmden altyapı hizmetlerine, kent merkezinden geçen su kanallarından kültürel hizmetlere kadar oluşan 196 projenin sunumunu yaptı.


Programa, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Sevde Beyazıt Kaçar, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, eski belediye başkanları, iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.



AA


Geri Dön