19 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'taki dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Kahramanmaraş'taki dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Nezih İnşaat başlattığı kentsel dönüşüm kapsamında daire sahiplerini bilgilendirmek amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Nezih İnşaat Sahibi İsmail Nezihoğlu toplantıda, kentsel dönüşüm çalışması hakkında bilgi verdi.



Nezih İnşaat başlattığı kentsel dönüşüm kapsamında daire sahiplerini bilgilendirmek amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Saraykentte yer alan inşaat ofisinde yapılan toplantıda, kentsel dönüşüm çalışması hakkında bilgi veren Nezih İnşaat Sahibi İsmail Nezihoğlu (Alagöz), her biri brüt 99 metrekare olan 290 dairenin bulunduğu parsellere, brüt 140 metrekarelik 700 daire ve dükkânlar yapacaklarını söyledi. Yunus Emre Mahallesi'nde yer alan Saraykent mevkiindeki 2. Mesken Evleri sakinleri ile bir araya gelen Nezihoğlu, yaptığı açıklamada, "Yapmış olduğumuz toplantılarda bize gösterilen teveccühten dolayı 2. mesken evleri sakinlerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bize gösterdikleri güvene layık olabilmek için, atacağımız adımlara çok dikkat ettik. Tamamen eşit haklara sahip olan 2. mesken sakinlerinin haklarını koruyup, dürüstlük çizgisinden kesinlikle ayrılmadan çalışmalarımızı şeffaf bir şekilde sürdürdük. İkinci mesken evleri ile ilgili ilkbaharda başlattığımız kentsel dönüşüm kapsamında, evlerin yenilenmesi ile ilgili çalışmamızı sona getirmiş bulunuyoruz. Yaklaşık altı aylık bir çalışma neticesinde yeterli sayıda yetki vekâletlerini aldık, aynı zamanda, uzun süredir beklediğimiz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmakta olan ve Elbistan'ın imar konusunda kaderini belirleyecek Nazım İmar Planı da 15 Eylül 2015 günü meclisten geçti" dedi. Yapacakları tüm çalışmaları şeffaf bir şekilde sürdüreceklerini dile getiren Nezihoğlu, "Nezih İnşaat olarak çıktığım bu yolda, altı aylık zaman içerisinde çeşitli zorluklarla karşılaştım. 290 dairelik bir sitenin yenilenmesini gerçekleştirmenin kolay bir çalışma olmadığını bilerek çıktığım bu yolda karşılaşacağım her türlü zorluğu, her türlü engeli aşma konusunda kesinlikle kararlıyım. Daire sahiplerinin çoğu yurt dışında ve dünyanın çeşitli ülkelerinde olmasına rağmen, ciddi çalışmalarımız sonucunda kişilere ulaşıp vekâletlerini aldık. Yeterli hazırlığımızı yaptık. 

Son yıllarda hızla gelişen, kasaba görünümünden kurtulup kent görünümüne kavuşan Elbistan'a yakışmayan, enkaz şeklindeki, kesinlikle can güvenliği olmayan 2. mesken evlerini de Elbistan'a yakışır hale getirmek için elimizden gelen ve gelmeyen her türlü çabayı harcayacağız. Şehrimizin siyasi anlamda büyük ağabeyi olan Belediye Başkanımız Sayın Durmuş Küçük beyefendiden; 2. mesken evlerinin yenilenmesi konusunda, yasal çerçevede bize yardımcı olmaları için görüşmelerimizi başlatacağız. Yapmış olduğumuz bu çalışma, Kahramanmaraş'ın en büyük kentsel dönüşüm çalışması olacak. Ve yine en modem ve kapsamlı bir proje alacaktır. 290 dairenin bulunduğu parsellere brüt 140 metrekarelik yaklaşık 700 daire ve dükkânlar yapmayı hedefliyoruz. Hedeflediğimiz projemiz, yeni bir yaşam alanı ve ikinci bir şehir merkezi olacaktır. Bu binalarda yaşayan insanlarımız sobalı, asansörsüz, bakımsız ve kesinlikle can güvenliği olmayan riskli binalardan kurtulup, daha iyi şartlarda, daha modern ve çağdaş binalarda hayatlarını sürdüreceklerdir. Mevcut daireleri brüt 99 metrekare olup 50 bin TL değerinde iken, sahip olacakları daireler brüt 140 metrekare ve yaklaşık 130 bin TL değerinde olacaktır. İsterlerse yenilenen bu dairelerini sattıklarında sobalı 2 adet daire alabileceklerdir" diyerek, katılımcıları bilgilendirdi. 


Elbistan Kaynarca Gazetesi


Geri Dön