07 / 05 / 2024

Kahve Dünyası, Londra'da mağaza açtı!

Kahve Dünyası, Londra'da mağaza açtı!

Türk kahvesi ve Türk lokumunu İngiltereye taşımanın yatırım maliyetinin 3 milyon pound olduğu açıklandı. Yıl sonuna kadar Londra mağazasına giren herkese Türk kahvesi ikram edilecek



Kahve Dünyası, yurtdışındaki ilk mağazasını İngilterenin başkenti Londrada ünlü Piccadilly Circusta açtı. Endüstriyel çikolatada dünyanın en büyük ikinci ve kakaoda en büyük altıncı üreticisi olduğu açıklanan Altınmarkanın sahibi olduğu Kahve Dünyası zincirlerinin öz sermayesi ile yurtdışına açıldığı belirtiliyor. Piccadilly Circustaki mağaza, İngiliz Kraliyet Ailesine ait.


Londra mağazasının yurtdışı yatırımları için bir başlangıç noktası olduğunu belirten Kahve Dünyası Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alev Altınkılıç, Önümüzdeki beş yıl içerisinde Londrada oluşacak yeni fırsatların dışında New York, Boston, Moskova, Dubai, Viyana gibi şehirlerde de Kahve Dünyası mağazaları açarak Türk kültürünü dünyanın farklı noktalarına taşımayı hedefliyoruz dedi.

Kahveler Türkiyeden...


Kraliyet Ailesinin kiracısı olmanın zorlu bir süreç olduğunu da belirten Altınkılıç, Londra mağazası için şimdiye dek 3 milyon pound tutarında bir yatırım yaptık. Hedefimiz Türkiyede elde ettiğimiz başarıyı önce Londrada, ardından da dünyanın farklı şehirlerinde de yakalamak dedi. Kahve Dünyasının ana hammaddelerini Türkiyeden temin edeceğini belirten Altınkılıç, Kahve Dünyasının Türkiyedeki iş ortakları için de yurtdışı kapısı açılmış olacak dedi.
Milliyet


Geri Dön