29 / 03 / 2024

Kale Endüstri Holding Divriği'nde hastane yaptı!

 Kale Endüstri Holding Divriği'nde hastane yaptı!

Kale Endüstri Holding, Sivas Divriği'de 30 milyon TL'lik yatırımla bölgenin en modern devlet hastanesini yaptı.



Türkiye’de 59 yıldır sektörünün lideri olan Kale Endüstri Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Sadık Özgür tarafından, doğup büyüdüğü yer olan Sivas Divriği’de yaptırılan TC Sağlık Bakanlığı Sadık Özgür Divriği Devlet Hastanesi; TC Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ ve TC Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.  Yaklaşık 30 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen ve 2,5 yılda tamamlanan TC Sağlık Bakanlığı Sadık Özgür Divriği Devlet Hastanesi, bölgenin en modern sağlık kurumu olma özelliğini taşıyor.


Kale Endüstri Holding’in Kurucusu ve Onursal Başkanı Sadık Özgür, doğduğu topraklara bağlılığıyla Sivas’ta toplumsal hayata destek sağlayacak çalışmalarını sürdürüyor.  Kale Endüstri Holding’in yaklaşık 30 milyon TL’lik yatırımla 21 dönüm arazi üzerinde yaptırdığı TC Sağlık Bakanlığı Sadık Özgür Divriği Devlet Hastanesi; TC Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TC Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Sivas Milletvekilleri, Sivas Valiliği ve diğer üst düzey Sivas devlet protokolüyle birlikte Kale Endüstri Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Sadık Özgür,  Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür ve Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Kızıltan’ın katıldığı törenle 13 Ekim 2012 tarihinde hizmete açıldı. 


Teknolojinin bütün imkânlarından yararlanılarak yapılan ve “akıllı hastane” özelliğini taşıyan TC Sağlık Bakanlığı Sadık Özgür Divriği Devlet Hastanesi, 96 yatak kapasitesiyle Sivas’ın yanı sıra, çevre ilçelere de hizmet verecek.  Hastane kompleksinde, 5 poliklinik, 14 diyaliz merkezi ve laboratuvarların yanı sıra, doktor ve hemşireler için 12 daireli lojman bulunuyor. 


Geri Dön