19 / 04 / 2024

Kale Grubu beş yılda 420 milyon liralık yatırım planlıyor!

Kale Grubu beş yılda 420 milyon liralık yatırım planlıyor!

Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim markalarını bünyesinde barındıran Kale Grubu’nun 58. kuruluş yıldönümü ve "Seramik Bayramı" törenle kutlandı.



Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim markalarını bünyesinde barındıran Kale Grubu’nun 58. kuruluş yıldönümü ve "Seramik Bayramı" törenle kutlandı.  Grubun doğduğu topraklara yaptığı yatırımların tutarının 1,5 milyar dolara ulaştığını söyleyen Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, önümüzdeki beş yılda 420 milyon lira tutarında yeni yatırım planladıklarını kaydetti.


Kuruluş yıldönümü ve Seramik Bayramı kutlamaları, 26 Temmuz 2015 Pazar günü başladı. Sabah saatlerinde, fabrikalar bölgesindeki H.İbrahim Bodur Camisi’nde Kur'ân ve Mevlid okundu. Ardından toplu sünnet şöleni yapıldı. Kale Grubu çalışanları ve çevre halkının 115 çocuğu sünnet edildi. Bugüne kadar Seramik bayramları kapsamında sünnet ettirilen çocuk sayısı ise 15 bin 48’e ulaştı. Fabrika bahçesinde düzenlenen retrospektif seramik sergisinde ise Bedri Rahmi Eyüboğlu, Prof. Dr. Jale Yılmabaşar, Mustafa Tunçalp, Attila Galatalı, Erol Sazcı, Edith Galocy, Prof. Dr. Hamiye Çolakoğlu, Ahmet Kanıpak, Sergio Gurioli, Engin Çetin, Ayşegül Şahin gibi isimlerin eserlerine yer verildi. Kale Seramik fabrikalarının havuzbaşı sosyal tesislerinde verilen akşam yemeğinin ardından, sünnet çocukların geçiş töreni düzenlendi.


Bugünkü törenler ise bando gösterisiyle başlandı. Daha sonra 58. Yıl Seramik Bayramı resmi törenleri için konferans salonuna geçildi. Burada Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Yücel Acar ile birlikte Kale Grubu yöneticilerinin evsahibi olarak davetlilere eşlik ettiği kutlamalara eski Bakan ve Trabzon milletvekili Faruk Nafız Özak, MHP Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Yargıtay Başvekili Abdülkadir İlhan, Sanayi Bakanlığı Başmüfettişi Süfyan Emiroğlu, Jandarma Kıdemli Albay Enver Aydın, S/G Albay Hasan Tunay, Jandarma Albay Timuçin Alper, Çanakkale Bölge İdare Mahkemesi Başkanı İbrahim Aydoğdu gibi devlet erkânıyla grubun Türkiye’nin her bölgesinden gelen iş ortakları, bayileri, tedarikçileri ve çalışanlarının yanısıra bölge halkı katıldı.


Törende bir konuşma yapan CEO Okyay, "Bundan tam 58 yıl önce, o günlerde henüz 24 yaşında olan bir genç, yüreğinde böylesine büyük bir sevdayla yola çıktı. Bu toprakların geleceğine inanan insanların, siz çok değerli hemşehrilerinin küçük birikimlerini de biraraya getirerek, hayvan pazarının bulunduğu bu yerde Kale Grubu’nun fabrikasını kurdu. Bu büyük sevda yolculuğunda emeği geçen herkese, huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi. 2015'in Çanakkale ve Türkiye için manevi değeri çok yüksek bir yıl olduğunu söyleyen Zeynep Bodur Okyay, yatırımlar hakkında şunları kaydetti: "2015 Çanakkale Zaferi’nin, o şanlı kahramanlık destanının 100. yıldönümü. Geçen yılki 27 Temmuz Seramik Bayramı’nda, kurulduğumuz günden bu yana bölgeye yaptığımız yatırım tutarının 1,5 milyar dolara ulaştığını söylemiştim hatırlarsanız. Zaferin 100. yılında, Kale Grubu’nun 58, yılında da yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. 18 Mart tarihinde, o dönemki Millî Savunma Bakanımız, bugünkü Meclis Başkanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın teşrifleriyle 58 yıl önceki ilk fabrikamızın yerinde, tamamlandığında dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip olacak yeni granit fabrikamızın temelini attık. Bu fabrika için ilk etapta 100 milyon liralık bir yatırım yaptık. Önümüzdeki beş yılda 420 milyon lira daha yatırım yapmayı planlıyoruz.”



Hürriyet 


Geri Dön