20 / 04 / 2024

Kale Grubu, bin kişiyi işe alacak!

Kale Grubu, bin kişiyi işe alacak!

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, 700'ü İzmir'de kurulacak uçak motoru parçası fabrikasında, 300'ü Yozgat'ta çalıştırılmak üzere bin kişiyi işe alacaklarını söyledi  



Türkiye'de 24 şirketi ve 10 bin çalışanıyla faaliyet gösteren Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, 1 milyar liralık ciro hedefine erişerek 2010 yılını kapatacaklarını açıkladı. 2011 yılında uçak motoru parçası üretecek Kale Havacılık'a ait fabrikanın  İzmir  serbest bölgesi ESBAŞ'ta temelini atacaklarını belirten Okyay, burada 500 ile 700 arasında yeni istihdam oluşturacaklarını kaydetti. Yozgat Yerköy'deki yapı kimyasalları fabrikasında ise kapasite artıracaklarını söyleyen Okyay, "Yerköy'de de 200-300 civarında yeni personel alabiliriz. İzmir ve Yerköy'de 2011 yılı içinde yaklaşık bin yeni kişiyi işe alırız." dedi. Çanakkale, İstanbul, Mersin, Isparta, Yozgat ve Aydın'da üretim tesisleri bulunan Kale Grubu, gelecek yıl yurtdışına da üretim tesisi açacak. Ortadoğu ülkelerinden birinde yapı kimyasalı fabrikası kurmak için görüşme halinde olduklarını anlatan Zeynep Bodur Okyay, yurtdışındaki bu fabrikayı da 2011 yılında açmayı planladıklarını ifade etti. Zeynep Bodur Okyay, başkanlığını yaptığı İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nın (KSV), Sivas'ta 14 işsiz gence yer ve duvar karo kaplaması ustalık sertifikası verilmesi törenine katıldı. Tören sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Okyay, geçen yıla kıyasla 2010 yılının daha iyi geçtiğini, 2011'in de iyi geçmesini beklediğini kaydetti. Seramik ve yapı kimyasallarında Türkiye'deki yüzde 35'lik pazar paylarını koruduklarını, satış rakamlarının geçen yıla oranla artış gösterdiğini belirten Okyay, "2011'de de aynı hızla büyümeyi hedefliyoruz." dedi. Okyay, Ortadoğu ve Afrika pazarlarının sadece dağıtım değil, yeni projeler açısından da gelişen pazarlar olduğunu vurguladı.

KSV'nin 'İlk İşim Okullarda Değişim' projesi kapsamında Sivas'ta seramik yer ve duvar kaplamacılığı kursunu bitiren 14 işsiz gence ustalık belgesi Sivas Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan Okyay, bugüne kadar bu kurslarla 3.521 genci meslek sahibi yaptıklarını, uyum kurslarıyla da 2.621 vasıflı ustayı inşaat sektörüne kazandırdıklarını söyledi. Okyay, 2015 yılına kadar sürecek proje ile 1.250 işsiz genci daha seramik ustası yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Sivas'taki 14 genç işi öğrenirken 3 köy okulunun da tuvaleti yenilendi. Bunlardan Hafik ilçesine bağlı Gökdin ve Durulmuş köy okullarını ziyaret eden Zeynep Bodur Okyay, burada öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı. Bu ziyaretlerde, kendisi de Gökdin köylü olan Enerji Bakanlığı Müsteşarı Selahattin Çimen ile Vali Yardımcısı Kemal Şahin ile il ve ilçedeki milli eğitim yetkilileri de yer aldı.
Zaman/İbrahim Balta


Geri Dön