25 / 04 / 2024

Kale Grubu, Kuzey Irak 'ta mağaza açtı!

Kale Grubu, Kuzey Irak 'ta mağaza açtı!

Kale Grubu, Kuzey Irak"ta yapı sektörünün en büyük konsept mağazasını, Erbil"de açtı. 10 şžubat 2011 tarihinde yapılan açılış, devlet erkanı, kamu yöneticileri ve Erbil"de faaliyet gösteren sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi  



 Kale Grubu, Kuzey Irak"ta yapı sektörünün en büyük konsept mağazasını, Erbil"de açtı. 10 şžubat 2011 tarihinde yapılan açılış, Türkiye Başkonsolosu Aydın Selcen, Belediyeler Bakanı Semir Abdullah, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Hacı Sabah Ahmet, Erbil Vali Muavini Tahir Abdullah, Erbil Belediyeler Başkanı Sıdki Zirari, Sanayi Belediyeler Başkanı İsmail Muhammed, Erbil Ticaret Odası Başkanı Dara Celilhayat,   Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu"nun Kuzey Irak distribütörü Diwan Company"nin ortakları Ahmet Hacı Ali Yusuf ve Kemal Ekşi, Kale Grubu Seramik Grup Başkanı Tarık Özçelik, Kaleseramik Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Koordinatörü Bahadır Kayan,   Kalevit Genel Müdürü Ahmet Aksu, devlet erkanı, kamu yöneticileri ve Erbil"de faaliyet gösteren sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılışla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Erbil mağazasının açılışı nedeniyle Irak"ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, sektörün bölgedeki en geniş ürün yelpazesine sahip ilk ve tek mağazasını Kuzey Irak"ta açmaktan gurur duyduklarını söyledi. Irak ve Türkiye ilişkilerinin önemli olduğunu vurgulayan Okyay, Kale Grubu olarak Irak"ta ortak bir iş kültürü yaratmayı çok önemsediklerini söyledi. Okyay, œKüresel ekonominin ekseninin doğuya kaydığını gözlemliyoruz. Biz de Kale Grubu olarak stratejilerimizi bu doğrultuda belirliyor ve öncelikli pazarlardaki etkinliğimizi artırarak, yenilikçi ürünlerimizle pay almak üzere çalışmalarımızı artırıyoruz. Pazar payımızı, Libya, Abazya, Lübnan, Azerbaycan, BAE ve Irak gibi hızla gelişen ülkelerde de artırmayı hedefliyoruz"" dedi.

Kale Grubu"nun yurt dışındaki başarılarına ve hedeflerine değinen Okyay, œİhracat pazarlarında 300"ü aşkın noktada distribürümüz ve binlerce satış noktamız bulunuyor. İhracatımızın % 50"sini Avrupa Birliği ülkelerine, % 20˜sini Ortadoğu ülkelerine, % 10"unu Kuzey Amerika"ya ve geri kalan % 20"sini diğer ülkelere yapıyoruz. Bu konumumuzla Türkiye"de lider, Avrupa"da 3., dünyada ise 10. durumdayız. Kale Grubu olarak 2011 yılında ihracatımızı % 25 oranında artırarak 225 milyon TL olmasını hedefliyoruz dedi.
Kale Grubu"nun, 2010 içinde yüzde yüz Kale ürünlerinin sunulduğu ve yenilenen mağazacılık anlayışı ile uyumlu showroomları birçok ülkede faaliyete geçirdiğini söyleyen Okyay, bu sayede markaların bilinirliğini artırmayı ve bu ülkelerde en çok tercih edilen marka haline gelmeyi hedeflediklerini vurguladı. Okyay, œBakü, Dubai ve Abhazya"da mağazalarımız bulunuyor. Libya"da yatırımı tamamlanan iki mağazamızı Mart ayında açmayı planlıyoruz. Hindistan"da ise corner mağazamız açılıyor. 2012 yılında Cidde ve Riyad"da konsept mağazalarımızı açmayı planlıyoruz. Hedefimiz, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Doğu"da konsept mağazalarımızın sayısını çoğaltmak dedi.

Kale Grubu"nun yatırım yapmayı planladığı bölgelerde ihtiyaç olduğu takdirde bunu yatırıma dönüştürmeyi tercih ettiğini belirten Okyay, gelişmekte olan ülkelerde bir ortak ile girişim yapmanın daha doğru olduğunu düşündüklerini ifade etti. Okyay, œBizim için çok önemli bir pazar olan Irak"ta hedefimiz, pazar liderliğine en kısa zamanda tüm markalarımızla ulaşmak. Bugün Erbil, Kerkük, Süleymaniye, Zaho, Dohuk ve Musul"da aktif çalışmalarımız bulunuyor. Kısa süre içerisinde Irak"ın tüm şehirlerinde dağıtım ağımızı oluşturup mağazalarımızı sırası ile açma hedefimizde hızla ilerliyoruz. Bugün açılışını yaptığımız bu mağazamızı hedeflerimize ulaşma yolundaki ilk adımımız olarak nitelendirebiliriz dedi.      
Erbil"de açılan yeni mağaza, Kale Grubu"nun Kuzey Irak distribütörü Diwan Company"nin ortakları Ahmet Hacı Ali Yusuf ve Kemal Ekşi   tarafından yönetiliyor. Erbil"den Cumhurbaşkanlığı Sarayı"nın bulunduğu Selahattin kentine giden ve şehrin en kalabalık yeri olan Shoresh Caddesi üzerinde bulunan mağaza, 530 metrekarelik bir alanda hizmet verecek. Kale Grubu ürünlerinin sunumu ile satışının gerçekleştirileceği mağaza, yapı sektöründe, seramik, vitrifiye, armatür, banyo dolabı, banyo küveti, yapı kimyasalları gibi çok geniş bir ürün yelpazesine sahip, Kuzey Irak"taki ilk ve tek mağaza olma özelliğini taşıyor.
Irak ve Türk ortaklar tarafından kurulan Diwan Company, 8 yıldır Erbil"de mutfak dolabı üretimi, Irak genelinde bu ürünlerin dağıtımını ve Türk şirketlerinin distribütörlüğünü yapıyor. Kale Grubu ürünleri Erbil haricinde Bağdat, Kerkük, Dohuk, Ramadi ve Musul"da da Diwan Company bayileri tarafından satılıyor. Diwan Company, Irak genelinde yeni bayilerin oluşturulması ve mağazaların açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Kale Grubu, Diwan Company ile birlikte Basra mağaza açılışını Mart ayında katılacağı fuar sonrasında gerçekleştirmeyi hedefliyor.

www.kale.com.tr


Geri Dön