28 / 03 / 2024

Kale Kilit'in gözü Avrupa'da!

Kale Kilit'in gözü Avrupa'da!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük entegre kilit fabrikalarından birinin temelini atan Kale Kilit, 2015’te açılacak yeni fabrikasıyla gözünü Avrupa’ya dikti. Grup ayrıca Topkapı'da konut projesine hazırlanıyor...



Kale Kilit'in fabrika yatırımının 80 milyon lira civarında olduğunu ifade eden Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Kızıltan, Çerkezköy’de 380 dönüm arazi üzerinde kurulan fabrikanın 100 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını belirtti. 


100 bin olan günlük kilit üretimini 150 binlere çıkaracaklarının altını çizen Kızıltan, “Hedefimiz ihracatı arttırmak. İhracatta Avrupa’nın payı düşük. Çünkü ürünlerimiz onlara pahalı geliyor. Üretim rakamlarını arttırarak maliyetlerimizi düşüreceğiz” dedi.


Grubun cirosunun 500 milyon lira civarında olduğuna değinen Kızıltan, ihrcatın 140 milyon liraya ulaştığını söyledi. Kızıltan, “60 yıldan bu yana 100 ülkeye ihracat yaptık. 70’e yakın ülkeye ihracatımız devam ediyor” dedi. Avrupa dışında Rusya’nın da önemli pazarlar arasında olduğunu dile getiren Kızıltan şunları söyledi: “Rusya’ya 20 milyon dolarlık ihracatımız var. Bu rakamı daha da yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz. İran’da çok büyük bir ülke. Libya, Mısır gibi ülkelerde de sorunlar azaldıkça ihracat artıyor.” İlk 6 ayda grup olarak yüzde 20 büyüdüklerini ifade eden Kızıltan, “Türkiye kilit pazarında ithal ürünlerde bulunuyor. Ancak ithalatta fon olmasına rağmen hala geliyor. Burada da 1000 adet getirdim diyerek 1000 düzine ürün sokuluyor Türkiye’ye bunun engellenmesi gerekiyor. Uzakdoğu’dan gelen kalitesiz ürünler var. 5 lira maliyeti olan bir ürünü 2 liradan satıyorlar” dedi.


Topkapı’da konut projesi


Grup içinde kili dışında çelik kapı üretimi de yapıldığı bilgisini veren Kenan Kızıltan, “Bunlar dışında güvenlik ve sigorta sigorta şirketimiz var. Kapı-pencere üretimi de yapıyoruz. Kısacası bir evin bütün güvenlik sistemlerinde biz varız. Toplamda 1640 kişiye istihdam sağladıklarının altını çizen Kızıltan, “Ocak ayında başlayacak bir inşaat projemiz var. Topkapı’da yapılacak projeyi Artaş ile birlikte gerçekleştiriyoruz. 8 blok ve 660 daireden oluşuyor. Bunun dışında bir de ofislerin olduğu bir iş merkezi olacak” dedi.


Hürriyet


Geri Dön