16 / 04 / 2024

Kale ödüllü Stone and More koleksiyonunu tanıttı!

Kale ödüllü Stone and More koleksiyonunu tanıttı!

Kale’nin, Uluslararası EDIDA Tasarım Yarışması'nda (Elle Decoration International Design Awards) ‘Duvar Kaplamaları’ kategorisinin birincisi olan Stone and More koleksiyonu, doğal taşın günümüz yaşam alanlarına kattığı farklılığı ön plana çıkarıyor



Doğal taşı, yenilikçi bir yaklaşımla günümüz kullanıcısıyla tekrar buluşturan Kale, ödüllü koleksiyonu Stone and More ile insana daha yakın ve uyumlu bir algı oluşturuyor. Sürdürülebilirlik ve farkındalık yaratma amacıyla hayata geçirilen koleksiyonun serileri; diziliş, form ve doku olarak kullanıcılar tarafından kişiselleştirilebiliyor. 


Kale’nin, Uluslararası EDIDA Tasarım Yarışması'nda (Elle Decoration International Design Awards) ‘Duvar Kaplamaları’ kategorisinin birincisi olan Stone and More koleksiyonu, doğal taşın günümüz yaşam alanlarına kattığı farklılığı ön plana çıkarıyor. 


Akışkanlık ve uygulamada çeşitlilik

Doğal taşın doku çeşitliliğini yansıtan koleksiyon, yeni form ve kullanım senaryoları ortaya koyan bir tasarım diliyle kurgulanan Vertica ve Eclipse adlı iki ayrı seriden oluşuyor. Koleksiyonu oluşturan seriler kendi içinde farklılıklar sergilerken, bütününde birbirini tekrar eden formlar, boyut ve renk farklılıklarıyla akışkanlık ve uygulamada çeşitlilik sağlıyor. 


Derinlik hissi güçlü bir doku 

Eclipse serisi, yumuşak hatları ve birbirini takip eden çok katmanlı formuyla, yalın ve akışkan bir duruşa sahip. Perspektif algısını kuvvetlendiren farklı boyutlardaki modülleri bir araya geldiğinde derinlik hissi güçlü bir doku oluşturan Eclipse, kullanıldığı yönde yatay ve dikey etkisini artırarak mekânlara akıcı ve sıcak bir hareketlilik getiriyor. 


Mekânı kişiselleştirme şansı

Vertica serisi, birbirine paralel diyagonal kesimiyle ve keskin hatlarıyla dinamik bir karaktere sahip. Fon modülüyle beraber kullanıcının istediği noktada hareketi ve durağanlığı elde edebilmesini sağlayan Vertica’da, ana modülün pek çok renk ve dokudan oluşması ve bunların çok sayıda kombinasyona sahip olması, kullanıcının mekânı kişiselleştirmesine olanak tanıyor. 



Geri Dön