26 / 04 / 2024

Kale Seramik 100 ülkede satış yapıyor!

Kale Seramik 100 ülkede satış yapıyor!

Seramik sektöründe Türkiye'nin önde gelen markası Kaleseramik 400'ü aşkın ihracat noktalarıyla toplamda 100 ülkede satış yaparak alanında öncülük yapıyor..



Türkiye'de seramik sektörünün kuruluşuna öncülük eden ve bu alandaki yatırım lan ile dünya devi haline gelen Kaleseramik; Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın 12'nci büyük seramik karo üreticisi olmayı başarmış bir Türk şirketi olarak büyümeye devam ediyor. 66 milyon metrekare yıllık üretim kapasitesi ile tek alanda üretim yapan dünyanın sayılı büyük seramik kuruluşularından Kaleseramik olarak, sektörde liderliğimizi koruyan şirket Türkiye'de yüzde 29 pazar payıyla, en yakın rakibinin 3 katı büyüklüğe sahip. 

Sektöre 'yenilik' ve 'farklılık' getiren pek çok uygulamamızla, pazar payımızı ve ihracatımızı artırarak piyasada açık ara önde olmayı sürdüren yeni mağazacılık anlayışıyla, yurtiçi ve yurtdışındaki mağazalar zincirine önemli halkalar ekleyerek 2014 yılını yüzde 13'lük bir büyüme ile tamamladı. 


"Fincuoghi şirketini, 2011 yılında satın almamızla Avrupa pazarındaki etkimizi arttırdık." Kaleseramik olarak, İtalya'nın 10 büyük seramik şirketinden biri olan Edilcuoghi ve Edilgres markalarını üreten Fincuoghi şirketini, 2011 yılında satın aldıklarını söyleyen Bahadır Kayan," Avrupa pazarındaki etkimizi arttırdık. Bu satın almayı gerçekleştirerek, dünya IT sektörü için Silikon Vadisinin taşıdığı önem gibi, seramik sektörü için de bir lojistik üs, teknoloji ve tasarımda tartışmasız "Teknoloji ve tasarımı birbirini besleyen unsurları olarak görüyoruz ve bundan dolayı Kaleseramik Ar-Ge Merkezi'nde tasarım ve teknolojiyi bir çatı altında kurguladık." İtalya'da yatırım yapan ilk Türk firması olmanın yanında, ilk yabancı firma da biz olduk. Bugün, fabrika ve marka yatırımlarımızın bulunduğu Sassuolo bölgesindeki faaliyetlerimizi daha da genişletiyoruz. Sassuolo'da açtığımız Kale Italia showroom'u ile İtalyan ve Türk markalı ürünlerimizi, yeni mağazacılık anlayışıyla tüketicilerin beğenisine sunuyoruz" dedi. 


"Sadece ülkemizde değil, yurtdışında da Türk sanayisini en iyi şekilde temsil etme konusunda büyük çaba sarf ediyoruz." Türk seramik sektörünün kuruluşuna öncülük eden ve bu alandaki yatırımlarıyla dünya devi haline gelen Kaleseramik, sadece ülkemizde değil, yurtdışında da Türk sanayisini en iyi şekilde temsil etme konusunda büyük çaba sarf ediyor. 


Nihai tüketiciye hitap eden Çanakkale Seramik ve mimari çözümlerde profesyonelleri hedefleyen Kalebodur'un yanı sıra, seramik sağlık gereçleri alanında yaratıcı çözümler sunan Kale markaları ile faaliyet gösteren Kaleseramik; bugüne kadar ülkeye, her aşamasında tüketicilere danışıp, Ar-Ge sürecinden geçirdiği birçok inovatif ürün kazandırdı. 


"Teknoloji ve tasarımı bir araya getiren mağazalarımızda, yenilikçi, çevre dostu ve fonksiyonel 3 binden fazla ürünü, tüketici ve profesyonellere sunuyoruz." Ürün teşhirinde bir dizi modernizasyon çalışmaları gerçekleştirerek, yeni mağazacılık konseptiyle değişim başlatan Kale Seramik teknoloji ve tasarımı bir araya getiren mağaza mağazalarla yenilikçi, çevre dostu ve fonksiyonel 3 binden fazla ürünü tüketici ve profesyonellere sunuyor. Yeni konsept mağaza ve hizmet anlayışıyla bayilerine de uygulayarak Türkiye'nin her köşesinde ve yurtdışındaki hedef bölgelere, ürün ve hizmetlerini müşterileriyle buluşturuyor. 


Yurtiçi ve yurtdışındaki showroom'larıyla dünyanın dört bir yanında büyümeye devam ederken, bulunduklarını bir araya getiren mağazalarla, yenilikçi, çevre dostu ve fonksiyonel 3 binden fazla ürünü, tüketici ve profesyonellere sunuyor. Yeni konsept mağaza ve hizmet anlayışıyla bayilerine de bölgede etkin bir konuma sahip bayileriyle çok güçlü bir aile haline gelindi. Konu hakkında değerlendirme yapan Kayan," Değer ve satış hacmimizin önemli unsuru yeni showroom'larımız, tüm birimlerimizde başlattığımız, müşterileri için üstün değer yaratan hizmet anlayışının bir yansımasıdır. Diğer tarafta ise önemli yatırımlar yapan değerli iş ortaklarımızla birlikte geliştirdiğımiz yeni mağazalarımızın, hem m hizmet çıtasını yukarı çıkardığına, hem de şirketimizin kurumsal imajına ve duruşuna büyük katkı yaptığına inanıyoruz. Bugün Avrupa'dan Amerika'ya, gelişen Ortadoğu'dan Afrika pazarlarına kadar 400'ü aşkın ihracat noktamız bulunuyor ve 100 ülkede Kale markalı ürünlerimiz satılıyor. Bayiler showroomlarını en iyi şekilde değerlendirerek, nitelikli bir perakende ortamı da sunuyor. 


Bu kapsamda, Kale markası altında 'Smart' felsefesi ile tasarladığımız, tasarrufa yönelik, çevreci ürünlerle tüketicilere ve iş ortaklarımıza dost çözümler "Bugün Avrupa'dan Amerika'ya, kolay montaj' konusuna çok önem veriyoruz, su tasarrufu konusunda çok iddialıyız. Tasarımdan üretime, attığımız her adımda daha az su ve daha az enerji harcayarak, yarınlara daha iyi bir dünya bırakma hedefiyle ürettiğimiz 'Kale SmartYıkama' klozetlerini bir yıllık ArGe ve tasarım uygulama çalışmasının ardından ortaya çıkardık. 'Kale SmartYıkama' ile suyun tamamen doğal akışı ve ağırlığı ile yüzde 100 daha hijyenik bir yıkama sağladık" şeklinde konuştu. 


UNICERA'da yenilik rüzgarı 

Yapı sektörünün lider markalarını bünyesinde barındıran Kaleseramik, 2428 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen UN1CERA 27. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı'nda 750 metrekarelik görkemli standıyla yer alıyor. Kaleseramık'in marka kimlikleri doğrultusunda, minimal sunum konseptiyle tasarlanan stant, İtalyan Mimar Paolo Cesaretti ve Kaleseramik Konsept Tasarım Ekibi'nin ortak çalışması ile hazırlandı. 


Yaşam tarzlarına göre özel alan 

Seramikten vitrifiyeye, banyo dolaplarından armatür ve duş sistemlerine kadar çok geniş bir yelpazede üretim yapan Kaleseramik'in yeni ürünleri, fuarda "İlhamımız İnsan" konseptiyle sergileniyor. Stantta oluşturulan rahat dolaşım alanları sayesinde, en yeni ürün ve serilerin alternatif kullanım alanlarından örneklere yer veriliyor. 


Kaleseramik olarak rafine zevklere hitap ediyoruz 

UNICERA'da seramik ile birlikte en yeni banyo tasarımlarını tüketicilerle buluşturduklarını vurgulayan Kale Yapı Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bahadır Kayan, "Kaleseramik olarak, her biri alanında lider olan markalarımızın özgün tasarımlanyla rafine zevklere hitap ediyoruz. Kullanıcıların beklentileri doğrultusunda geliştirdiğimiz ürünlerle büyük ilgi gören Çanakkale Seramik, mimari tasarımlara yeni bir boyut kazandıran Kalebodur, banyoda geçirilen zamanı konforlu ve keyifli hale getiriyor. Almanya'nın önde gelen armatür markası Hansa'nm Türkiye'deki ış ortağı olarak, en gelişmiş tasarım ve su sistemlerini de fuarda kullanıcılarla buluşturduk" dedi. 


Miliyet Ek


Geri Dön