29 / 03 / 2024

Kalebodur Zorlu Center için özel ürün geliştirdi! Laminex RF serisi!

Kalebodur Zorlu Center için özel ürün geliştirdi! Laminex RF serisi!

Kalebodur, Zorlu Center ve EAA-Emre Arolat Mimarlık ile ortak çalışmalar sonucunda; peyzaj alanlarının yükseltilmiş döşemelerinde seramik kullanımı için yepyeni bir ürün olan “Laminex RF”yi geliştirdi...



İnovatif ürünleri ile mimari projelerin çözüm ortağı Kalebodur, Türkiye’nin olduğu kadar Avrupa’nın da en gözde projelerinden Zorlu Center’ın tercihi oldu. Kalebodur’un yenilikçi ürünleri, Zorlu Center’ın peyzaj alanlarındaki yükseltilmiş döşemelerinde, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde, Metro Bağlantı Tüneli’nde ve Zorlu Center Alışveriş Merkezi’nin ıslak hacimlerinde kullanıldı. 


Zorlu Center’a özel, ekstra dayanıklı “Laminex RF”

Mukavemeti çok yüksek, üzerinde forklift ağırlığını taşıyabilecek bir malzeme talebi doğduğu için, iki porselen seramiğin arasına fiber cam elyaf uygulanarak, ürünlerin birbirine lamine edilmesiyle üretilen “Laminex RF”; ekstra dayanıklı, dış mekanlarda yükseltilmiş döşeme yüzey kaplama elemanı olarak veya zemin uygulamalarında kullanılabiliyor. “Laminex RF” ürünleri, mimari ofisin tercihi olan Kalebodur’un Hekla gri, Divan Stone gri ve İkon bej ürünleri kullanılarak tasarlandı. 


En ince porselen seramik “Kalesinterflex” her yerde

Ayrıca, Dünyanın en gelişmiş salonlarına ve teknolojisine sahip Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nin ters tavan, iç cephe ve zeminlerde, 1 metreye 3 metre ebatlarında ve sadece 3 milimetre kalınlığındaki porselen seramik levhası olan Kalebodur’un “Kalesinterflex” ürünü tercih edildi. Kalebodur’un esneyebilen ürünü “Kalesinterflex”, aynı zamanda Zorlu Center’ın Metro Bağlantı Tüneli’nde de uygulandı. 

Projenin Alışveriş Merkezinin ıslak hacimlerinde ise farklı ebatları ve modülerliği ile tercih edilen “Rainbow Plus” ürünü kullanıldı.


Zorlu Center

Türkiye’nin ilk 5 fonksiyonlu karma projesi olan Zorlu Center; Performans Sanatları Merkezi, Raffles otel, ofisler, alışveriş merkezi ve rezidanslardan oluşuyor. 2,5 milyar dolar yatırımla hayata geçen Zorlu Center Alışveriş Merkezi ve mağazaları 10 Ekim tarinde kapılarını açtı. 

Performans Sanatları Merkezi’nin büyük salonu (ana tiyatro) 2 bin 262 kişilik, diğer salonu drama sahnesi ise 738 kişilik kapasiteye sahip. Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi, 23 Ekim 2013 itibariyle dünyanın önde gelen müzikal, konser, dinleti, tiyatro, dans gösterileri ve resim sergisi gibi birçok sanatsal faaliyete ev sahipliği yapacak. Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi, müzikallerin New York Broadway ve Londra West End’den sonraki yeni merkezi olacak.


Sahip olduğu konseptle İstanbul’un yeni lezzet ve moda merkezi olacak Zorlu Center Alışveriş Merkezi, yeşil alanları ve diğer fonksiyonlarla entegre yapısıyla seçkin mağaza ve restoranlara ev sahipliği yapıyor.

Zorlu Center’da yer alan rezidanslar ise İstanbul’da; Adalar, Boğaziçi Köprüsü ve tarihi yarımada manzarasını seçkin ailelerle buluşturuyor. 

Zorlu Gayrimenkul, Zorlu Center içinde yer alacak otel için tercihini “premium luxury” otel markası Raffles’tan yana kullandı. Raffles İstanbul Zorlu Center’da birbirinden farklı toplam 184 oda bulunacak ve bu odaların; 136’sı standart, 47’si süit ve 1 tanesi de Presidential Suite olacak. 

Zorlu Center, İstanbul Boğazı’na nazır muhteşem manzarası, 72.000 metrekare yeşil alanı ile uluslararası çekim merkezi olmaya aday.



Geri Dön