26 / 04 / 2024

Kale'den 30 milyon TL'lik yeni fabrika yatırımı!

Kale'den 30 milyon TL'lik yeni fabrika yatırımı!

Kale Grubu sektörde 60 yıl faaliyet göstermesini yeni fabrika ile kutladı. Firma, toplam 30 milyon liralık yatırıma sahip yeni fabrikasının temelini attı.



Kale Grubu 60. yılında yeni fabrika yatırımı için düğmeye bastı. 1975 yılında kurduğu Ar-Ge merkeziyle şirket, savunma sektöründe hızla büyürken, bu yıl da geleneği bozmayıp dev seramikler üretmeye devam edecek.


Toplam 30 milyon TL'lik fabrika yatırımına imza atacak firma, projesinin temelini attı. Kale Grubu’nun 60. Kuruluş Yıl dönümü ve geleneksel Seramik Bayramı, üç gün süren törenlerle kutlandı. Törene, çok sayıda iş ortağı ve bayinin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden 63 yabancı iş ortağı da katılım gösterdi.


Kale'nin 27 Temmuz Seramik Bayramı’nda temeli atılan, Kale’nin 2’nci sinterflex fabrikasının açılışı gerçekleşti. Kaleseramik fabrikasının baca gazı, Çan’da 100 dönüm arazide sosyal girişim projesi olarak tasarlanan serada kullanılacak.


Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kale'nin 60’ncı kuruluş yıl dönümü töreninde şu açıklamaları yaptı: "Gayrimenkul rantının yüksek olduğu bir ülkede her türlü riski göze alarak sanayi yatırımı yapanı kahraman olarak görüyorum. Bir taraftan bürokrasiyle, bir taraftan zaman zaman mahkemelerle, bir taraftan finansal sorunlarla, bir taraftan çevre sorunlarıyla uğraşacaksınız; tesis kuracaksınız, yüzde 3-5’lik kârlarla o tesisleri ayakta tutup o insanlara ekmek vermeye devam edeceksiniz. Zor iş. Ben Türkiye 'de sanayicileri kahramanlar olarak görürüm. Hele bu yaptığı yatırımlardan elde ettiği kazancı tekrar sanayi yatırımına dönüştürenler gerçek kahramanlar. Kale Grubu kazandığını yatırıma dönüştürüyor. Başka ayırt edici özelliği de paylaşmak."



Dünya


Geri Dön