25 / 04 / 2024

Kale'den Çanakkale'ye iki yatırım!

Kale'den Çanakkale'ye iki yatırım!

KALE Grubu, Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünde, doğduğu topraklar olan Çanakkale’ye vefa yatırımlarına devam ediyor. Müzeyi gezenler, Çanakkale Zaferi’ne ilişkin tüm belge, bilgi ve görüntülere ulaşabiliyor.



Kent meydanına kurulan Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi ve 18 Mart Üniversitesi’ne kurulan Inno Campus, kapılarını 18 Mart’ta hizmete açtı. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Bu iki projeyle bir yandan Çanakkale’nin o altın neslini bugüne taşırken, bugünkü nesillerin daha aydınlık bir geleceğe kanat açmalarına hizmet etmeyi amaçladık” dedi. Müzeyi gezenler, Çanakkale Zaferi’ne ilişkin tüm belge, bilgi ve görüntülere ulaşabiliyor.


Hürriyet 


Haber Yeni Şafak'ta şu şekilde yer aldı;


Kale Grubu, Büyük Zafer'in 101. Yıldönümü'nde Çanakkale'ye 'vefa' niteliğindeki çalışmalarına yenilerini ekledi. Kent meydanına kurulan Çanakkale'nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi ve 18 Mart Üniversitesi'ne kurulan Inno Campus hizmete açıldı. Çanakkale'nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi adıyla açılan müzeyi gezenler, 1915'teki Çanakkale Zaferi'ne ilişkin elde bulunan tüm belge, bilgi ve görüntülere dijital bir deneyimle ulaşabiliyor.


TARİHE DOKUNAN SERGİ

'Dokun, gör, dinle, hisset' sloganıyla kapı açan sergide, Kanadalı Jam3 ve Modiki'nin birlikte tasarladığı ve tema müziklerini ünlü İtalyan besteci Ludovico Einaudi ve Mercan Dede'nin ortak yaptığı belgesel içeriği yeralıyor. Ayrıca sergide savaşla ilgili dokümanlardan insan hikayelerine dair pek çok içerik yer alıyor.

Serginin açılışında konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Bu iki projeyle bir yandan Çanakkale'nin o altın neslini bugüne taşırken, diğer yandan bugünkü nesillerin daha aydınlık bir geleceğe kanat açmalarına hizmet etmeyi amaçladık” dedi.


Üniversiteye inovasyon merkezi

Kale Grubu'nun ana sponsor olduğu Inno Campus de büyük zaferin 101. yıldönümünde, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) hizmete sokuldu. başladı. ÇOMÜ kampusuna kurulan proje, teknoloji odasından kuluçka merkezine, prototipleme laboratuvarından ortak çalışma ve etkinlik alanlarına kadar, girişimciliği ve yenilikçiliği teşvik ediyor. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Bu proje, Çanakkale'deki gençlerin dünyaya açılması anlamında çok önemli bir imkan sağlıyor” dedi.


Yeni Şafak


Geri Dön