29 / 03 / 2024

Kalekim, 10 bin 500 ustaya eğitim verecek!

Kalekim, 10 bin 500 ustaya eğitim verecek!

Yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim, bu yıl 10 ilde gerçekleştireceği ‘Geliştirme ve Uyum Kursları’ ile 500 ustaya eğitim verirken, 51 ilde de toplam 10 bin ustanın katılacağı eğitim seminerleri düzenleyecek.



Yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim, Türkiye’nin dört bir yanında sürdürdüğü eğitim faaliyetleriyle sektöre nitelikli usta kazandırmaya devam ediyor. ‘Garantili Usta Sistemi’ni başlatarak dünyada bir ilke imza atan Kalekim, bu yıl 10 ilde gerçekleştireceği ‘Geliştirme ve Uyum Kursları’ ile 500 ustaya eğitim verirken, 51 ilde de toplam 10 bin ustanın katılacağı eğitim seminerleri düzenleyecek. 


Kuruluşundan itibaren ustalara yönelik düzenlediği eğitim ve seminerlerle Türkiye’de nitelikli usta yetiştirmeyi başlatan öncü bir kuruluş olan Kalekim, 2015 yılı sonuna kadar 10 ilde düzenleyeceği ‘Geliştirme ve Uyum Kursları’ ile eğitim alacak 500 ustaya daha sertifika vermeyi hedefliyor. Kursların yanı sıra 51 ilde etaplar halinde 100 ayrı seminer düzenleyecek Kalekim, toplam 10 bin katılımcıya nitelikli usta bilincini aktaracak. 


Bugüne kadar seminerlerle 200 bin kişiye ulaştık


Bugün üye sayısı 55 bin olan ‘Kalekim Usta Kulübü’ kapsamında Türkiye'nin çeşitli il ve ilçe merkezlerinde kurs ve seminerler vermeyi aralıksız sürdürdüklerini belirten Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Bugüne kadar düzenlediğimiz seminerlerle 200 bin kişiye ulaştık. Bu seminerler kapsamında, ürün ve uygulamalar, yenilikler ve ‘Kalekim Usta Kulübü’ hizmetleri hakkında ustaları bilgilendiriyoruz. Ayrıca sunduğumuz hediyelerle de ustaların iş yapma imkanlarını geliştirmelerine artı değer katıyoruz. Bunların dışında ustalarımızı sigortalıyor ve ürün garantisi veriyoruz” dedi.


Sektöre 10 bin nitelikli usta kazandırdık


Yeni yönetmelik gereği ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ olmayan ustaların inşaatlarda istihdam edilemeyeceğinin altını çizen Altuğ Akbaş, “İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV) ile birlikte yürüttüğümüz eğitim faaliyetlerimizle; işsizliğe dolaylı çözüm ve eğitimli ara eleman yetiştirme konularında ülke ekonomisine de fayda sağlıyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz ‘Meslek Edindirme Kursları’ ile ‘Ustalık Belgesi’ne kavuşan 6 bin kişi meslek sahibi oldu. Aynı amaçla düzenlediğimiz ‘Geliştirme ve Uyum Kursları’ ile inşaat sektörüne yaklaşık 4 bin vasıflı usta kazandırdık” diye konuştu.


Milli Eğitim Bakanlığı’dan onaylı sertifika veriyoruz


Kalekim’in gerçekleştirdiği tüm eğitim çalışmalarının, sektöre kalifiye eleman kazandırmak açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Altuğ Akbaş, “Eğitim faaliyetlerimizi inşaat sektörünün ihtiyaçlarına göre genişleterek, ‘seramik yer ve duvar kaplamacılığı’nın yanı sıra ‘yapı yalıtımcılığı’, ‘sıvacılık’, ‘inşaat boyacılığı’ ve ‘sıhhi tesisatçılık’ alanlarında ‘Geliştirme ve Uyum Kursları’ düzenliyoruz. Böylelikle sektörde çalışan işgücünün teknolojik gelişmelere uyumunun sağlanması ve eğitimsiz ustadan kaynaklanan iş kazalarının en aza indirilmesini hedefliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen bir haftalık kursumuza katılan ustaların tüm masraflarını karşılıyor, kurs sonunda başarılı olan ‘seramik’, ‘boya’, ‘mantolama’ ve ‘su yalıtım’ ustalarına MEB onaylı sertifika veriyoruz” şeklinde konuştu.  


‘Garantili Usta Sistemi’ ile yeni bir dönem başlattık


“Kalekim’in sektördeki gücü, endüstriyel harçla Türkiye’yi ilk buluşturan firma olmasından geliyor” diyen Altuğ Akbaş, şunları söyledi: “Kalekim’in kuruluşundan itibaren ustalara verdiği eğitim ve seminerler, bizi güçlü kılan en önemli değerlerimizdendir. Yeni hayata geçirdiğimiz ‘Garantili Usta Sistemi’ de bu anlayışımızı doğruluyor. Düzenlediğimiz kurslardan mezun olan ustalarımızın, Kalekim ürünlerini kullanarak yaptıkları çalışmalar; 2 yıl uygulama, 10 yıl ürün garantisi ile güvence altına alınıyor. ‘Garantili Usta Sistemi’, ‘Kalekim Usta Kulübü’ üyesi ustaların sektördeki rekabet gücünü artırıyor. Bu sistemle nitelikli ustalarımızın tercih edilirliğini artırarak, onlara yeni iş imkanları yaratıyoruz. Projeyi 65 ilimizde 2 bin 500 ustayla uygulamaya koyduk, öncelikli amacımız bu sistemi 81 ilimizde aktif hale getirmek. Bu sistemle 5 yılda 5 bin ustaya ulaşmayı hedefliyoruz.”


10 ilde ‘Geliştirme ve Uyum Kursu’


‘Geliştirme ve Uyum Kursları’, Bolu, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Sivas, Şanlıurfa ve Van’da gerçekleştirilecek.


51 ilde ‘Usta Semineri’


Kalekim’in toplam 10 bin ustanın katılmasını hedeflediği eğitim seminerlerini düzenleyeceği iller ise şöyle; Adana, Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bingöl, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Niğde, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van, Yalova.



Geri Dön