26 / 04 / 2024

Kalekim 38. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'da yerini aldı!

Kalekim 38. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'da yerini aldı!

Yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim, her yapıya özel teknik çözümler sunan yenilikçi ürünleri ile ‘38. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da fark yarattı..



Yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim, her yapıya özel teknik çözümler sunan yenilikçi ürünleri ile ‘38. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da fark yarattı. Kalekim’in her zaman ilklere imza atarak sektöre öncülük ettiğini vurgulayan Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Yapı kimyasalları alanında Türkiye’de açık ara birinci, Avrupa’da da 5’inci sıraya yerleştik. Bugün Kalekim markasıyla tam 70 ülkede, sadece ürün değil çözüm sunuyoruz” dedi. 


Dünyanın dört bir yanına ulaştırdığı ürünleri ile tüketici ve sektör profesyonellerine teknik çözümler sunan Kalekim; ‘38. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul’da, en yeni ürünlerini, ‘Kalekim’, ‘Kale Boya’, ‘Kale Mantolama’ ve ‘Mavi Kale’ markalarının yer aldığı iki ayrı stantta, katılımcılarla paylaştı. 


Yeni ürünlerimizle, kış şartlarında mükemmel çözümler sunuyoruz

Yapı sektöründe 42. yılını kutlayan Kalekim’in, köklü Ar-Ge tecrübesiyle geliştirerek ilklere imza attığı ürünlerini ‘teknik çözüm’ konseptiyle sunduklarını belirten Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Faaliyet gösterdiğimiz iş kollarında lider ve yenilikçi çizgimizden ayrılmadan ürün gamımızı, sektördeki trendleri ve tüketici ihtiyaçlarını gözeterek yeni ürünler ile genişletiyoruz. Fuarda ilk kez görücüye çıkardığımız, -10 °C’de dahi yapılara uygulama imkanı sağlayan Wintertech teknolojisi ile zorlu kış şartlarında mükemmel çözümler sunuyoruz. Wintertech ile artık kışın inşaatların durması gibi zorunlulukları ortadan kaldırıyoruz” dedi. 


Isı yalıtım sistemi ile yüzde 50 tasarruf sağlıyoruz

Geliştirdikleri ısı yalıtım sistemi ile doğalgaz ve elektrik faturalarında yüzde 50’ye varan tasarruf sağladıklarına dikkat çeken Altuğ Akbaş, “Isı yalıtımı uygulamasının maliyeti bir binanın toplam inşaat maliyetinin yüzde 3 ile 5’i kadar. Yalıtım sistemi, sağlanan tasarrufla birkaç yılda maliyetini karşılayıp, binanın ömrü boyunca tasarruf sağlamaya devam ediyor. Ayrıca binaların soğutma maliyeti, ısıtma maliyetine göre daha yüksek olduğundan mantolamayı sadece ısınma amaçlı düşünmemek gerekir. Kale Mantolama ile garanti altına aldığımız binalarda yaşayan tüketiciler, ısıtma ve soğutma amacıyla yapılan harcamalarda yarı yarıya tasarruf elde ediyor” diye konuştu. 


‘Garantili Usta Sistemi’ Türkiye genelinde yayılıyor

Kalekim’in dünyada bir ilki gerçekleştirerek ‘Garantili Usta Sistemi’ni hayata geçirdiğini vurgulayan Altuğ Akbaş, “65 ilde 2 bin 500 usta ile faaliyete geçirdiğimiz, tüketicilerin hayatını büyük ölçüde kolaylaştıran ‘Garantili Usta Sistemi’ ile müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıdık. ‘Doğru ürün’, ‘doğru çözüm’ ve ‘doğru uygulama’ prensibiyle hayata geçirdiğimiz sistemle tüketici ve ustalar için yepyeni bir dönem başlattık ve şu ana kadar hiç tüketici şikayeti almadık. Her aşamada en iyi çözümleri sunarak mükemmel müşteri deneyimi yaratmamız, yapı sektörüne ne kadar doğru bir sistem kazandırdığımızı gösteriyor” şeklinde konuştu. 


Kalekim standında ustalardan şov

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuar boyunca saat 12:00’den itibaren her saat başı canlı uygulamaların yapıldığı Kalekim stantlarında, katılımcılara çözüm örnekleri sunuldu. Sektörün önemli bir ihtiyacını karşılayan ve ilk olarak Kalekim tarafından geliştirilen modern yapıların yeni trendi Betonart ve Betonart Fresh’in yanı sıra, kullanıma hazır seramik uygulamaları Supertech-Fugatec ile su yalıtım ve tasarruf ürünü Elasticool, fuarda ustaların uygulama gösterileriyle sunuldu. Günde 5 uygulamanın yapıldığı Kalekim standında, birçok ürünü bir arada kullanarak şov yapan yetenekli ustalar, gerçekleştirdikleri dekoratif desenlerle fuara renk kattı. 



Geri Dön