25 / 04 / 2024

Kalekim, 39. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da!

Kalekim, 39. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da!

Yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim, 39. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da, ustaları ve İran’da faaliyet gösteren sektör temsilcilerini ağırlıyor. Akbaş, “Bugüne kadar binlerce ustaya Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika verdik. " dedi.



Kalekim “Yapı Fuarı”nda, Ustalar ve “Hedef Pazar Projesi”yle İran’lı Konuklarıyla Buluşuyor



Yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim, 39. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da, ustaları ve İran’da faaliyet gösteren sektör temsilcilerini ağırlıyor. Bu yıl eğitim seminerleri ve tanıtım toplantıları için tasarlanan Kalekim standında, yenilikçi ürünlerin tüm özellikleri, sunumlar eşliğinde katılımcılarla paylaşılıyor. Yapı sektörü çalışanlarına ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ zorunluluğu getirilmesiyle birlikte Kalekim, fuar boyunca gerçekleştireceği eğitim seminerleri ile ustalara destek olmayı hedefliyor. 


Dünyanın dört bir yanına ulaştırdığı ürünleri ile tüketici ve sektör profesyonellerine teknik çözümler sunan Kalekim; ‘39. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul’da, eğitim seminerleri ve tanıtım toplantıları konseptiyle hazırlanan standında, ustalar ve yurtdışında faaliyet gösteren sektör temsilcileri ile bir araya geliyor. 


Yapı sektöründe 43. yılını kutlayan Kalekim’in, köklü Ar-Ge tecrübesiyle geliştirerek ilklere imza attığı ürünlerini tam 70 ülkede ‘teknik çözüm’ konseptiyle sunduklarını belirten Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Yapı kimyasalları alanında Türkiye ve bulunduğumuz coğrafyada birinci, Avrupa’da ise 5’inci sıraya yerleştik. Faaliyet gösterdiğimiz iş kollarında lider ve yenilikçi çizgimizden ayrılmadan, ürün gamımızı, sektördeki trendleri ve tüketici ihtiyaçlarını gözeterek yeni ürünler ile genişletiyoruz. Yapı Fuarı’nda, yeni ürünlerimizle ilgili gelişmeleri ustalarımızla, ziyaretçilerimizle ve özellikle komşu ülkelerden gelen konuklarımıza tüm detaylarıyla aktaracağız” dedi. 


“Mesleki Yeterlilik Kurumu Belgelendirme sürecinde de ustalarımızın yanındayız”

Kalekim’in kurulduğu günden beri ustaların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla eğitim ve seminerler düzenlediğini belirten Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Bugüne kadar binlerce ustaya Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika verdik. Üye sayısı 55 bine ulaşan ‘Kalekim Usta Kulübü’ ile sektörde daha kaliteli hizmet ve uygulamanın yolunu açtık. Son olarak, kurslarımızdan mezun olan ustaların yapacağı uygulamalar için garanti verdiğimiz, dünyada bir ilk olan ‘Garantili Usta Sistemi’ni hayata geçirdik. Bugün Mesleki Yeterlilik Belgesi alınması sürecince de ücretsiz eğitimlerimize sektöre ve ustalarımıza katkıda bulunmaya devam ediyoruz. 26 Mayıs 2016’dan itibaren sektörde belgesiz usta çalışamayacağı için, bu fuarda, ustalarımızı, eğitim ve bilgilendirme toplantılarıyla desteklemeye karar verdik” diye konuştu. 


10-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek fuarda yapacağı çalışmalarla, sektörün öncü firması olarak fark yaratmayı hedefleyen Kalekim, 10, 11, 13, 14 Mayıs Salı, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi sabahları ustalar için MYK bilgilendirme seminerleri, öğleden sonra ise ürün bilgilerinin aktarıldığı tanıtım toplantıları düzenleyecek. Yapı sektörünün önemli unsurları ‘Seramik Karo Kaplamacısı’, ‘İnşaat Boyacısı’, ‘Isı Yalıtımcısı’ ve ‘Su Yalıtımcısı’ olmak üzere 4 ayrı kategoride fuar boyunca bilgi aktardığı ustaların sorularını yanıtlayacak. 


Hedef Ülke Projesi: İran – Türkiye İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri Toplantısı

12 Mayıs Perşembe günü 3. Hall’de bulunan Kalekim Etkinlik Alanı’nda İran’dan gelen üst düzey yetkililerin ve ve sektör temsilcilerinin katılacağı özel bir etkinlikle ‘İran-Türkiye İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri Toplantısı” düzenlenecek. Proje kapsamında hedef pazar İran’daki iş fırsatları Türk yapı sektörü profesyonelleriyle paylaşılacak ve ülkeden gelen satınalma heyetleriyle Kalekim bir araya gelecek.






Geri Dön