28 / 03 / 2024

Kalıcı konutlarda kalan depremzedeler mahkemelik oldu!

Kalıcı konutlarda kalan depremzedeler mahkemelik oldu!

Yalova Orman İşletme Müdürlüğü, Marmara depremi sonrası kentte yapılan kalıcı konutlarda yaşayan depremzedeleri, orman arazisi içinde ev yaptıkları gerekçesiyle mahkemeye verdi



Yalova Orman İşletme Müdürlüğünün, 17 Ağustos Marmara depremi sonrası kentte yapılan kalıcı konutlarda yaşayan depremzedeleri, orman arazisi içinde ev yaptıkları gerekçesiyle mahkemeye verdiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Yalova Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü adına, 17 Ağustos Marmara Depremi sonrasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yapılan Paşakent Kalıcı Konutlarında bulunan 10 daireli bir bloğun tamamının 2B arazisi üzerine kurulduğunu belirterek, Yalova Asliye Hukuk Mahkemesine tapu iptal davası açtı.

İşletme müdürlüğü, orman arazisine konut yapıldığı gerekçesiyle konutlarda oturan hak sahiplerini, hazine adına Yalova Mal Müdürlüğünü ve kalıcı konutlara yol yaptığı için Karayolları Genel Müdürlüğünü de mahkemeye verdi.

Daha önce de başka bir blok hakkında da aynı gerekçeyle dava açtığı öğrenilen müdürlük, mahkemeye delil olarak tapu kayıtları, hava fotoğrafları ve inceleme raporlarını sundu.

Evlerine gelen mahkeme ihbarnamesinin şaşkınlığını yaşayan kalıcı konut sakini depremzedeler, "Mahkeme celbi elimize geçtiğinde şaşırdık kaldık. Sanki biz bu konutları buraya gecekondu olarak yaptık. Hukuken biz de hakkımızı arayacağız" diye tepki gösterdi.

Paşakent Mahallesi Muhtarı Aydın Özat da Marmara depremi sonrasında Yalovalı hak sahibi depremzedeler için Soğucak köyü mevkisinde yapılan kalıcı konutlar için dava açılmasına anlam veremediğini söyledi.

Konutların devlet tarafından yapıldığını ifade eden Özat, "Bunu yapan devlet. Aradan 10 sene geçmiş. Açılan bir dava sonrasında vatandaşlar mağdur. Böyle bir çarpıklık olmaz" dedi.
AA


Geri Dön