26 / 04 / 2024

Kaliforniya’da evler Marsun ile güneş enerjisine geçiyor!

Kaliforniya’da evler Marsun ile güneş enerjisine geçiyor!

Türkiye’de inşaat, turizm, gayrimenkul yatırım ve proje geliştirme gibi sektörlerde faaliyet gösteren Marsan Marmara Holding ile ABD’den EPC firması imzaları attı. Kaliforniya’da yılda 600 ev “Marsun” ile güneş enerjisine geçecek.



İnşaat, turizm, gayrimenkul yatırım ve proje geliştirme gibi sektörlerdeki 19 şirketiyle 35 yıldır faaliyet gösteren Marsan Marmara Holding A.Ş. ile ABD’den EPC firması arasında, Solarex İstanbul (7-9 Nisan 2016) fuarı sırasında işbirliği anlaşması imzalandı. ABD’nin Kaliforniya eyaletinde, yılda 600’ün üzerindeki ev “Marsun” ile güneş enerjisine geçecek. 

  

Marsan Marmara Holding A.Ş. CEO’su Berk Çiller, “Şirketimizin Kaliforniya’daki projelerinin mühendislik ve uygulama desteği, anlaşmış olduğumuz uluslararası EPC firması tarafından verilecektir. Kaliforniya’da ilk etapta yılda 600’ün üzerindeki evin Marsun güneş paneli kurulumunu gerçekleştireceğiz.” dedi. 


“Marsun güneş panelleri” Temmuzda seri üretime geçecek 


Holdingin güneş enerjisi sektöründe büyümeyi hedeflediğini ifade eden Berk Çiller, Gebze İMES Organize Sanayi Bölgesi’nde, Temmuz 2016 tarihinde seri üretime geçecek olan fabrikanın, yılda 270 MegaWatt (MW) üretim kapasitesinin bulunduğunu ve mono, poly, bi-facial, çift camlı güneş enerjisi panellerinin ‘Marsun’ markasıyla üretileceğini söyledi. Bir yılı aşkın süredir, Hollanda, Çin, Tayvan’dan gelen uzman ekibiyle çalışmaların devam ettiğini anlatan Berk Çiller, güneş enerjisinde dünyadaki ileri teknolojiyi yakından takip etmenin yanı sıra, ar-ge departmanı oluşturacaklarını kaydetti. 


Geri Dön