19 / 04 / 2024

Kalkan'a 35 milyon dolarlık Yunan yatırımı

Kalkan'a 35 milyon dolarlık Yunan yatırımı

Cem Atakan ve Katerina Katopis düzenledikleri basın toplantısında, Kalkan ve Kundu'daki projelerin krize rağmen devam edeceğini açıkladılar.



Yunanistan, Kıbrıs, Hırvatistan, Panama ve Dominik Cumhuriyeti'nde 13 gayrimenkul projesi olan Dolphin Capital Investors, Antalya Kalkan ve Kundu'daki iki villa projesini 35 milyon dolara satın aldı

Dolphin Capital Investors Yatırımcı İlişkileri Direktörü Katerina Katopis, şirketin Londra Borsası'nda işlem gördüğünü belirterek şu bilgileri verdi:
“İçinde Aman Resorts, Kempinski gibi otellerin olduğu çok yüksek kalitede villa projeleri inşa ediyoruz. Akdeniz kıyılarında toplam 65 milyon metrekarelik projeye sahibiz. Bu projelerin sahil şeritlerinin toplamı 48 kilometreyi buluyor.”
Türkiye'de ev fiyatlarının normal bir seviyede olduğunu vurgulayan Katopis şöyle devam etti:
“Yunanistanlı biri olarak belki söylememem lazım ama Türkiye'de yazlık ev almak çok cazip. Yabancıya satış mevzuatı çok iyi ve güvenilir. Havayoluyla ulaşım imkânı çok kolay. Bu evlerin prim potansiyeli de çok yüksek.”
Krizden ‘çok kötü etkilenmediklerini' belirten Katopis, “Biz çok şanslıydık. İnşaata 2008'de başlamadık. Fiyat indirmedik ve indirmeyeceğiz. Hiçbir projemizi iptal etmedik ve etmeyeceğiz” dedi.
Önüne yat bağlanan site yapacak
Mediterra Genel Müdürü Cem Atakan da Dolphin'in projelere tek tek ortak olduğunu belirterek Lavanta projesinin yüzde 95'ini, Kundu projesinin ise yüzde 100'ünü satın aldıklarını söyledi.
Atakan, Lavanta projesinde 62 konut ve 104 villa inşa edeceklerini, Kundu'da ise Fransa'nın Port Grimaund bölgesinde olduğu gibi yatların evlerin önüne bağlanabileceği bir site yapacaklarını söyledi.

Milliyet

İlgili haber

Dolphin, güneyde fırsat arıyor

Geri Dön