29 / 03 / 2024

Kamilet bir kez daha mühürlendi!

Kamilet bir kez daha mühürlendi!

Artvin İl Özel İdaresi, Kamilet Vadisi'ne usulsüz bir şekilde yapılan HES Projesi yolunu ikinci kez mühürledi. MNG firması, yapı müteahhidi ve şantiye şefinin ayrı ayrı olmak üzere 2 milyon lira para cezasıyla cezalandırılmasını istedi.



İl Özel İdaresi ayrıca İmar Kanunu'nun 32. maddesine aykırı hareket ederek, mührü söken ve yol inşaatını sürdüren MNG firması, yapı müteahhidi ve şantiye şefinin ayrı ayrı olmak üzere 2 milyon lira para cezasıyla cezalandırılmasını istedi. 


Arhavi Doğa Platformu Sözcüsü Hasan Sıtkı Özkazanç, "MNG'nin Artvin İl Özel İdaresi'nin 28 Mayıs tarihinde, 'yola imar planlan onanmadan başlamayın' demesine rağmen işe başlaması, işe başladıktan sonra yasa dışı çalışmanın mühürlenmesine karşın mühür kırarak kaçak şekilde işe devam etmesi ve ancak ikinci kere mühürlenmesi sonrasında durması, yasalara ve kamu otoritesine karşı gelmesi, adeta yancından mal kaçırırcasına iş yapması, yaptıkları işin haksızlığından olsa gerek diye düşünüyorum. Yol yakınken MNG firmasının Kamilet Vadisi gibi bir vadiyi tahrip etmeden bu projeden vazgeçmesini talep ediyoruz" diye konuştu.


Özgür Gündem


Geri Dön