25 / 04 / 2024

Kampanyalar krizde can simidi oldu

<font color=red>Kampanyalar</font> krizde can simidi oldu

Yaşanan küresel krizin etkisiyle yurt içinde daralan pazarları hareketlendirmek isteyen şirketler, girişimciler ve küçük işletmeler değişik kampanyalara yöneldi.



ABD'de başlayan ve dünya genelinde etkilerini sürdüren ekonomik kriz, açıklanan kurtarma paketlerine karşın hala etkisini sürdürürken pek çok sektörde varlığını hissettiriyor.

Merkez bankaları önlem amacıyla faiz indirimine giderken, dev ekonomilerin ardı ardına resesyona girmesiyle, pazarlarda daralma süreci de
başladı.

İhracatta son yıllarda yakaladığı başarıyla dikkati çeken Türkiye, önemli
ihracat pazarlarındaki daralmanın etkisini, iç pazara yönelerek krizin etkilerini
azaltmaya çalışıyor.

GAYRİMENKUL'DE 120 AY SIFIR FAİZ KAMPANYASI-

Konut sektöründe piyasayı canlandırmayı amaçlayan gayrimenkul şirketleri
de düzenledikleri kampanyalarla uygun ödeme koşulları sunarak müşterilerin
yatırımlarını sektöre yönlendirmeye çalışıyor.

Bu amaçla şirketler, peşin ödemelerde indirim, sıfır faizle kredi olanakları ve kira öder gibi ev sahibi olma imkanı gibi uygun koşullar sunuyor.

Örneğin Regnum Gayrimenkul'ün, bu yılın mayıs ayında teslim edeceği
Astrum Towers projesinde başlattığı "120 ay, sıfır faiz" kampanyası, konut
satın alacaklara, daire bedelinin yüzde 50'sini 20 ay taksitlendirme seçeneği sunuyor.
Buna göre müşteriler, İstanbul Haramidere'de yapımı tamamlanmak üzere olan Astrum Towers'da 2 1 dairelere 689 TL'den, 3 1 daireler 793 TL'den başlayan taksitlerle sahip olabiliyor.

TOKİ iştiraki olan Emlak GYO A.Ş tarafından planlanan ve ihale edilen KentPlus Mimar Sinan projesinde ise müşterilere önce daireleri kiralama imkanı veriliyor.

İki yıl kiracı olarak oturulan evde, o süre içinde ödenen kiralar ve depozito peşinata sayılırken, daireler bugünkü fiyat üzerinden satın alınabiliyor. Buna göre 1 1 evlerde 700 TL'den, 3 1 dairelerde 900 TL'den, 4 1
dairelerde bin 200 TL'den başlayan kiralarla ev sahibi olma imkanı sunuluyor.

İdealist Kent'te ise konut sahibi olmayı planlayanlar peşinde yüzde 10 indirim ile 18 aya kadar yüzde sıfır faizle banka kredisinden yararlanma seçeneklerine sahip oluyor.

AVM'LERDEN OTOMOBİL, UÇAK VE TATİL FIRSATI-

Ekonomik kriz döneminde alışveriş merkezleri de müşterilerin ilgisini devam ettirmek, kiralarını ödemekte zorlanan kiracılara satış hacmi yaratmak
amacıyla her yıl yaptıkları kampanyalara bu yıl yenilerini ekledi.

AVM'ler alışveriş yapan müşterilerine otomobilden, seyahate, beyaz eşyadan oturma grubuna, bilgisayara ve özel uçağa kadar, çekilişle pek çok hediye kazanma fırsatı veriyor.

Capitol AVM, 15 Şubat 2009 tarihine kadar 250 TL'lik alışveriş yapan müşterileri arasında yapılacak çekilişle 1 kişiye Audi R8 model otomobil hediye edecek.

Bu yıl 13. yılını kutlayan Carousel AVM ise "13'ün şansı Carousel'de dönüyor" sloganlı kampanyası ile beyaz eşyadan, oturma grubuna, Play Station'dan dizüstü bilgisayara kadar 13 hediye dağıtacak. 15 Şubat 2009 tarihine kadar aynı gün içerisinde 50 TL ve katlarında alışveriş yapan müşteriler çekilişe katılabilecek.

AVM'ler arasında süren kampanya yarışında en dikkat çekicisi ise Astoria'dan geldi. Astoria, 125 TL'lik alışveriş yapan müşterilerine özel uçak kazanma şansı sundu. Çekiliş sonuçları önümüzdeki günlerde belli olacak.

Akmerkez ise 150 TL ve katları tutarında alışveriş yapan ziyaretçilere, 1 adet şans kuponu vererek çekilişle 2009 model Jaguar hediye edecek.

Metro City de gün içinde yapılacak her 100 TL'lik alışveriş ile 44 çifte Londra tatili kazanma fırsatı veriyor.

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Nuşin Oral, yaptığı açıklamada, AVM'lerin bu tür kampanyaları her yıl
yaptıklarını, kampanyaların gördüğü ilgiden dolayı da tekrarlandığını anlattı.

Oral, "Zaten perakende sektörünün özünde, sürekli bir promosyon ve kampanya oluyor. Bu, kimi zaman indirim kimi zaman da hediye şeklinde
düşünülüyor. Yani her zaman tüketiciyi heyecanlandıracak promosyonlar yapılıyor" dedi.

Geri Dön