26 / 04 / 2024

Kamu Özel Ortaklığı'na ilk örnek Yozgat'ta yapılacak!

Kamu Özel Ortaklığı'na ilk örnek Yozgat'ta yapılacak!

Yozgat'ın bugüne kadar yapılmış en büyük yatırımı, Rönesans Holding tarafından hayata geçirilecek. 20 Ağustos'ta temeli atılacak Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi için 275 milyon lira harcanacak...




Yozgat'ın tarihinde 'bugüne kadar yapılmış en büyük yatırım' olan Yozgat Eğitim ve Araştırına Hastanesi; Rönesans Holding', Sıla Grup ve Şam Yapı ortaklığı ile hayata geçiriliyor. 'Kamu Özel Ortaklığı (KÖO) modeli ile tamamlanan ilk hastane' olması planlanan hastanenin temeli, 20 Ağustos'ta atılacak. 275 milyon TL'ye mal olacak hastanenin 24 ayda tamamlanarak 2015 sonunda hizmete girmesi bekleniyor.

Bakanlar katılacak TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katılımlarıyla temeli atılacak olan Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi sayesinde Yozgat, sağlıkta bölgesinin cazibe merkezi haline gelecek. Yatırımı ve inşaatı dünyanın en büyükleri listesinde üst sıralarda yer alan Rönesans Holding tarafından yürütülecek olan hastane, Türkiye ve dünyadaki en önemli mimarlık ve mühendislik büroları tarafından projelendiriliyor. Hastane, 156 bin 567 metrekare inşaat alanında, 75 bin metrekare arsa üzerine inşa edilecek ve 475 yatak kapasitesine sahip olacak. 200 adet tek kişilik, 100 adet çift kişilik, odalara sahip olacak hastanede ayrıca 8 adet tek kişilik VIP oda yer alacak. Endoskopi, Radyoloji, Nükleer tıp, Ameliyathane, Anjiyo, Acil, Diyaliz, Fizik Tedavi, Sterilizasyon, İleri Patoloji, Ketem ve Kemoterapi Birimleri gibi başlıca bölümlerin yer alacağı hastane 132 poliklinik, 36 doktor modülü, 15 ameliyathane ve 29 adeti engelli olmak üzere 1207 araç kapasiteli kapalı otoparkı ile hizmet verecek.

3.300 konuta eşit alan İnşaat alanı olarak 3 bin 300 konut projesine eşit olan yatırım kapsamında yaklaşık 750 apartmanın hafriyatına denk olan 600 bin metreküp hafriyat yapılacak.
İnşaatında 100 bin metreküp beton, 12 bin ton demir kullanılacak olan hastanenin 11 kat olması öngörülüyor.

Vatan

Geri Dön