25 / 04 / 2024

Kamuya ait yapılarda ithal granit kullanıldığı iddiaları TBMM'de!

Kamuya ait yapılarda ithal granit kullanıldığı iddiaları TBMM'de!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, kamuya ait yapılarda ithal granit kullanıldığı iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akın, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..



Kamuya ait yapılarda ithal granit kullanıldığı iddiaları TBMM de!


CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, kamuya ait yapılarda ithal granit kullanıldığı iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akın, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Akın soru önergesinde "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre dünya doğal taş rezervinin yüzde 40'ına ülkemiz sahiptir. Ülkemizde 650'ye varan renk ve dokuda mermer çeşidinin bulunduğu yine aynı verilerde yer almaktadır. Yine Türkiye doğal taş ve mermer üretiminde dünyada üçüncü, ihracatında ise beşinci sıradadır. Mermer sektörü bu yapısı ile 250 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. " diyerek 5 soru sordu.


Akın'ın soruları


1. Ülkemizde gelişmiş bir mermer sektörü olmasına ve çok zengin yerli kaynaklarımızın bulunmasına rağmen kamuya ait yapılarda sağlıkla ilgili riskler taşıdığı da tartışılan ithal granit kullanılmasının nedeni nedir?


2. Beştepe'de yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayında kullanılan mermerler hangi ülke ya da ülkelerden ithal edilmiştir? İthalatında ödenen miktarın toplamı nedir? Yerli mermerlerimiz burada neden kullanılmamıştır?


3. İstanbul'da yapımı süren 3. Havalimanında ithal granit kullanıldığı ya da kullanılacağı iddiaları doğru mudur?


4. Yapımı tamamlanan ya da sürmekte olan şehir hastanelerinde kullanılan mermerler ithalat yoluyla mı yoksa yerli kaynaklarımızdan mı temin edilmiştir? Buralarda da ithal granit kullanıldığı iddiaları doğru mudur?


5. Kamu yapılarında kullanılacak mermerlerin yerli kaynaklarımızdan temin edilmesi yönünde hükümetinizin bir çalışması olacak mıdır?





Geri Dön