24 / 04 / 2024

Kanal İstanbul arsa fiyatlarını 4'e katladı!

Kanal İstanbul arsa fiyatlarını 4'e katladı!

Kanal İstanbul arsa fiyatlarını 4'e katladı. EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Uzmanı Vildan Kaya, Kanal İstanbul Projesi' nin açıklanmasıyla birlikte bölgenin gayrimenkul yatırımcılarının akınına uğradığını söyledi.



İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğini rahatlatI mak için Karadeniz ile Marmara Denizi araI sında yapay bir su yolu açacak olan Kanal İstanbul projesi, bulunduğu bölgede arsa fiyatlarını son bir yılda 2 ile 4 kat oranmda artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Uzmanı Vildan Kaya, Kanal İstanbul Projesi'nin açıklanmasıyla birlikte bölgenin gayrimenkul yatırımcılarının akınına uğradığını söyledi. 

Kaya, 3. Havalimanı'nın da bu bölgede konumlandırılması ve Kuzey Marmara Otoyolu güzergâhının kanal üzerinden geçmesinin bölgeyi cazibe merkezi haline getirdiğini belirtti. Kaya, "Henüz netleşmiş bir imar planı bulunmamasına rağmen, Kanal İstanbul çevresinde arazi fiyatlarında yoğun talepten dolayı kısa sürede ciddi artışlar görüldü. Özellikle Arnavutköy ilçesinin Bolluca, Haraççı, Boğazköy, Boyalık, Yeniköy ve Taşoluk mahalleleri, Başakşehir ilçesinin Kayabaşı, Bahçeşehir ve Ziya Gökalp mahallelerine yatırımcı talebi oldukça artı" dedi.


Türkiye Gazetesi


Geri Dön