27 / 04 / 2024

Kanal İstanbul arsa fiyatlarını uçurdu!

Kanal İstanbul arsa fiyatlarını uçurdu!

Kanal İstanbul arsa fiyatlarını uçurdu. Vildan Kaya, 3. Havalim anı'nın bu bölgede konumlandırılması ve Kuzey Marmara Otoyolu güzergâhının kanal üzerinden geçmesinin bölgeyi cazibe merkezi haline getirdiğini belirtti.



Kanal İstanbul Projesi'nin açıklanmasıyla birlikte bölgenin gayrimenkul yatırımcılarının akınına uğradığım söyleyen Kaya, 3. Havalim anı'nın bu bölgede konumlandırılması ve Kuzey Marmara Otoyolu güzergâhının kanal üzerinden geçmesinin bölgeyi cazibe merkezi haline getirdiğini belirtti.Kaya, bölgeye ait master plan çalışmalan Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından devam ederken henüz netleşmiş bir imar planının bulunmamasına rağmen, projelerin kamuoyuna duyurulmasınla birlikte Kanal İstanbul çevresinde arazi fiyatlarında yoğun talepten dolayı kısa sürede ciddi artışlar görüldüğünü vurguluyor. Kaya, araziler imara açılıp arsaya dönüştükten sonra fiyatlarının son 5 yüda yüzde ıoo'den fazla artış gösterdiğini söyledi. 

Projenin açıklanmasından sonra tavan yapan arsa fiyatlarının son 1 yılda ise 2 ile 4 kat oranında artığım belirten Kaya, özellikle Amavutköy îlçesi'nin Bolluca, Haraççı, Boğazköy, Boyalık, Yeniköy ve Taşoluk Mahalleleri, Başakşehir Îlçesi'nin Kayabaşı, Bahçeşehir ve Ziya Gökalp Mahallelerine yatırımcı taleplerinin oldukça artığım gözlemlediklerini ifade etti. 

Kaya, gayrimenkul ya cüannın Bakanlığın nunda tamamlayaca plan çalışmasını me lediğini de sözlerine e jenin afet riskini bertaraf e için ruhsatsız, iskânsız ve afet " riski altındaki yapıların tasfiye edilerek, yeni yerleşim alam olarak kullanılması amacıyla tespit edilmiş 24 bin 475 hektar alana sahip 'Yenişehir Rezerv Yapı Alam' sınırlan içerisinde yer aldığım söyleyen Kaya, bu sınır içerisinde Amavutköy, Avcüar, Bağcüar, Bakırköy, Başakşehir, Esenler, Eyüp vj Küçükçekmece tlçelerj aldığım belirtti. 


Ekonomi Gazetesi


Geri Dön