27 / 04 / 2024

Kanal İstanbul güzergahı 2014!

Kanal İstanbul güzergahı 2014!

Kanal İstanbul güzergahı 2014 yılında nasıl netleşti? Kanal İstanbul nerede yapılacak? Kanal İstanbul güzergahı belli oldu mu? Kanal İstanbul güzergahı hangi ilçelerden geçecek? Kanal İstanbul güzergahı hangi mahallelerden geçiyor? İşte cevaplar...



Kanal İstanbul güzergahı 2014!


Kanal İstanbul güzergahı, Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "İstanbul İli Avrupa Yakası Proje Alanı" kararı ile netleşti.  


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve kamuoyunda “Çılgın Proje” olarak adlandırılan Kanal İstanbul projesi, 6 bin 865 hektar (68 milyon 865 bin metrekare) alan üzerinde gerçekleştirilecek.


Kanal İstanbul, 25 metre derinlikte ve 150 metre genişlikte olacak. Toplam 40 milyar dolara mal olacak Kanal İstanbul için belirlenen alanda 1 milyon 120 bin 280 kişinin yaşayacak. 


İşte Kanal İstanbul güzergahı 2014!


Kanal İstanbul, şu güzergahta gerçekleştirilecek: 


Küçükçekmece – Başakşehir (Altıntepe, Güvercintepe ve Şahintepe Mahalleleri) – Arnavutköy Karaburun Köyü


Arnavutköy Belediyesi'ne rezerv alanı haritaları gönderildi ve çalışmalar başladı. 


Kanal İstanbul, Küçükçekmece - Başakşehir - Arnavutköy ilçelerinden geçerek Karadeniz ile Marmara Denizi’ni bağlayacak. Kanal İstanbul projesi ile Küçükçekmece Gölü yeniden canlandırılması planlanıyor.


Arnavutköy Tapu Müdürlüğü'ne Nisan ayının sonunda gelen bir genelgeyle bölgede hisseli tarla satışlarına geçici olarak son verildi. 


Eski güzergah!


Kanal İstanbul projesi için daha önce belirlenen Silivri – Ortaköy – İnceğiz – Gökçeli – Çanakça - Dağyenice güzergahından Karacaköy, Evcik Barajı'ndan Karadeniz'e bağlanan bölümde istimlak edilecek arazilerin çok olması nedeniyle vazgeçildi.


Kanal İstanbul güzergahının koordinatlarını öğrenmek için tıklayın!


Geri Dön