20 / 04 / 2024

Kanal İstanbul ile hangi bölgeler canlanacak?

Kanal İstanbul ile hangi bölgeler canlanacak?

Kanal İstanbul ile hangi bölgeler canlanacak sorusunun yanıtına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. Kanal İstanbul projesinde kanal boyunca her iki yakaya 100 metre genişliğe sahip park ve rekreasyon alanları yapılacak



Toplam 30 milyon metrekare alanı kapsayan Kanal İstanbul ile hangi bölgeler canlanacak sorusunun yanıtına geçmeden önce projenin diğer özelliklerinden bahsedelim.


Kanal İstanbul projesinin üzerine 10 adet köprü inşa edilecek. Köprülerden 5'i karayollarını, 5'i ise doğu ve batı yakasını birbirine bağlayacak.


Kanal İstanbul projesinde kanal boyunca Boğaz ve Türkiye'de yer alan tarihi yapılar yapılacak. Ayrıca kanalın her iki yakasında da 100 metre genişliğinde alanlar park ve rekreasyon için ayrılmış durumda.


Kanal İstanbul ile hangi bölgeler canlanacak?

Kanal İstanbul ile hangi bölgeler canlanacak sorusuna Küçükçekmece Gölü yeniden canlandırılması planlanıyor. Kanal İstanbul projesi Küçükçekmece – Başakşehir (Altıntepe, Güvercintepe ve Şahintepe Mahalleleri) – Arnavutköy Karaburun Köyü bölgesinde hayata geçirilecek.


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız


Kanal İstanbul projesinin videosu için tıklayınız


<#video1>


Geri Dön