18 / 04 / 2024

Kanal İstanbul köylerdeki arazi fiyatlarını yükseltti!

Kanal İstanbul köylerdeki arazi fiyatlarını yükseltti!

Silivri, Çatalca ve Arnavutköyde fiyatlar geçen yıla göre ikiye katlandı. Avrupa Yakasında bir ada oluşmasına yol açması beklenen Kanal İstanbul projesi, köylerdeki arazi fiyatlarını uçuruyor...



Silivri, Çatalca ve Arnavutköyde fiyatlar geçen yıla göre ikiye katlandı. Avrupa Yakasında bir ada oluşmasına yol açması beklenen Kanal İstanbul projesi, köylerdeki arazi fiyatlarını uçuruyor. Projede Karadeniz ile Marmarayı birleştirecek 45-50 kilometrelik bir kanal açılacak. Güzergahındaki Silivri, Çatalca ve Arnavutköyde arazi fiyatları ise şimdiden ikiye katlandı.

Yüzde 70i hazine arazisi

Kanal için iki plan sözkonusu. İlki Silivriye kurulması planlanan havaalanı projesine göre şekillendirildi ve kanalın Karadenizde Karacaköy, Marmara Denizinde ise Kınalı arasında olması planlandı. İkinci planda ise mevcut Çorlu Havaalanının genişletilmesi merkezde yer aldı. Buna göre kanalın Marmarada Gümüşyakadan başlayıp Karadenizde Karacaköye bağlanması muhtemel. İNDERGİde yayımlanan araştırmaya göre, güzergahtaki bölgenin yüzde 70i Hazine arazilerinden oluşuyor. Bu alanların çoğu, Çatalca sınırları arasında kalıyor.

En çok prim yapan yerler

Efehan Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Pehlivan, en çok prim yapan ve yapacak olan yerleri, Gümüşyaka, Değirmenköy, Çeltik, Alipaşa, Büyükçavuşlu, Sayalar, Sinekli, Danamandıra, Karamendere, Karacaköy olarak sıraladı. Gümüşyakada metrekare fiyatları 20-60 lira seviyesinden 50-100 lira seviyesine çıkarken, Yassıörende ise 10-80 liradan 20-200 liraya, Değirmenköyde ise 5-30 liradan 15-80 lira seviyesine yükseldi.
Bugün


Geri Dön