20 / 04 / 2024

Kanal İstanbul projesinin çalışmaları yıl sonunda başlayacak!

Kanal İstanbul projesinin çalışmaları yıl sonunda başlayacak!

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.Geçen yıl Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıkan Kanal İstanbul projesinde geri sayım başlıyor.



2011 yılında dönemin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan projede fizibilite hazırlıkları tamamlanırken, ilk kazmanın yıl sonuna kadar atılması bekleniyor.


500 BİN NÜFUS YER ALACAK

Dünya'nın haberine göre; kendi kendini finanse edebilecek Kanal İstanbul, parça parça ihale edilecek. İhale duyurusuyla birlikte, projenin detaylarının netleşmesi ve müteahhitlik sektörünün hareketlenmesi bekleniyor. 15 milyar dolarlık yatırımın yapılacağı Kanal İstanbul için daha önce hazırlanan kentsel tasarım projeleri tekrar ele alınırken, sonrasında imar planı yapılacak. Proje kapsamında daha önce 1.2 milyon nüfusun yer alması planlanırken, yoğunluk gerekçesiyle sayı 500 bine çekildi. 250 bin+250 bin kişi veya 300 bin+200 binlik bir şehir, kanalın iki yakasına konumlandırılacak. Entegre projelerle Kanal İstanbul'un maliyetinin 50 milyar doları bulacağı hesaplanırken, inşaatında 15 bin kişilik istihdam oluşturulacak.


Sabah


Geri Dön