16 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'da yıl sonuna kadar kazma vurulacak!

Kanal İstanbul'da yıl sonuna kadar kazma vurulacak!

Türkiye, dünyayı kıskandıran milyar dolarlık projeleri tam gaz hayata geçiriyor. Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye'de 15 milyar dolarlık Kanal İstanbul'da yıl sonuna kadar kazma vurulması bekleniyor.



Türkiye, dünyayı kıskandıran milyar dolarlık projeleri tam gaz hayata geçiriyor. Dün, Başbakan Erdoğan'ın katıldığı törenle temeli atılan 3. havalimanından sonra sıra Kanal İstanbul'a geldi. 15 milyar dolarlık Kanal İstanbul'da yıl sonuna kadar kazma vurulması bekleniyor. Kanal İstanbul projesi, İstanbul Boğazı'nda tehlike saçan tanker trafiğinin de önüne gececek. 


Kanal İstanbul güzergahı için tıklayın!


2023'te dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye, mega projelerini bir bir hayata geçiriyor.  Marmaray  hizmete girerken, 3. köprü, İstanbul-İzmir otobanı, Boğaz araç tüp geçidi, hızlı tren gibi dev projelerin bir kısmı hizmete girerken, çoğunda da çalışmalar devam ediyor. 


15 bin kişiye is sağlayacak Dün de hizmete girdiğinde 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak 10.2 milyar Euro maliyetli 3. havalimanı için temel Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı. Sıra çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul'a geldi. Maliyeti 15 milyar dolara çıkması beklenen Kanal İstanbul için Yüksek Planlama Kurulu onayı çıkarken, yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. Entegre -î sErcan Baysal projelerle Kanal İstanbul'un maliyetinin 50 milyar doları bulacağı hesaplanırken, inşaat sürecinde de toplam 15 bin kişilik istihdam oluşturulacağı belirtiliyor. 


100 milyar S'lık projeler Türkiye'nin ulaşım, altyapı, enerji ve savunma gibi alanlarda çok sayıda büyük projesi bulunuyor. Mega projeleri hayata geçirme çalışmaları devam ederken mega projelerin toplam büyüklüğü 100 milyar dolann üzerine çıkıyor

Kanal İstanbul'un maliyeti için 10-15 milyar dolarlık bir rakam belirlenirken üçüncü havalimanının maliyeti de 10 milyar Euro'yu aşacak. Marmaray'ın yaklaşık maliyeti 5 milyar dolar olurken, Ankara-İstanbul, Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hatlannın maliyeti ise 6.5 milyar dolan buluyor. Sinop ve Mersin'de kurulması planlanan iki nükleer santralin maliyeti ise 42 milyar dolar. 


Star 



Geri Dön