16 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un derinliği kaç metre olacak?

Kanal İstanbul'un derinliği kaç metre olacak?

20 milyar liraya mal olması planlanan Kanal İstanbul projesi 453 milyon metrekare alanda kurulan Yeni Şehir'in içinde yer alacak. 400 metre genişliğe sahip olacak Kanal İstanbul, 30 milyon metrekare alandan oluşacak...



453 milyon metrekare alandaki Yenişehir'in içinde kurulacak olan Kanal İstanbul'un derinliği kaç metre olacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


20 milyar liraya mal olması planlanan Kanal İstanbul projesinin uzunluğu 44 kilometre olacak. 30 milyon metrekare alandan oluşacak Kanal İstanbul Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı üzerinden geçerek Terkos Gölü'nün doğusundan Karadeniz'e doğru geçecek. 


400 metre genişliğe sahip olacak Kanal İstanbul'da genişlik Küçükçekmece Göl geçişinde 1000 metreden 2 bin 200 metreye kadar çıkacak. 


Kanal İstanbul'un derinliği kaç metre olacak?

Kanal İstanbul'un derinliği kaç metre olacak sorusunun yanıtı 25 metre olarak belirlendi. Yeni Şehir'in Kanal İstanbul kısmında 1 milyon 120 bin 280 kişinin yaşayacak. 


Küçükçekmece – Başakşehir (Altıntepe, Güvercintepe ve Şahintepe Mahalleleri) – Arnavutköy Karaburun Köyü'nde kurulacak Kanal İstanbul ile  Küçükçekmece Gölü yeniden canlandırılacak. 


Ayrıca; Kanal boyunca 5'i devlet karayollarını 5'i ise kanalın doğu ve batı yakasında kurulacak Yenişehir'i birbirine bağlayacak her biri farklı dizaynı ile genel  görünüme muhteşemlik katacak 10 köprü yer alacak


Kanalı çevreleyen topoğrafyanın oluşturduğu haliçlerde küçük tekneler için marinalar, sergi, konferans gösteri merkezi, müze gibi bilimleri barındıracak kültür merkezi yapıları, camiler ve serbest bölgeler bulunacak. 


60 soruda Kanal İstanbul için tıklayınız


Kanal İstanbul un derinliği kaç metre olacak?



Geri Dön