19 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un eski güzergahı neresiydi?

Kanal İstanbul'un eski güzergahı neresiydi?

Kanal İstanbul'un eski güzergahı neresiydi sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. 30 milyon metrekare alanda kurulacak olan Kanal İstanbul projesinde 1 milyon 120 bin 280 kişi yaşayacak.



Kanal İstanbul'un eski güzergahı neresiydi sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 453 milyon metrekare alandaki Yenişehir'in 30 milyon metrekarelik kısmında kurulacak olan Kanal İstanbul 44 kilometre uzunluğunda olacak. 


7.5 milyon kişilik Yenişehir'deki projede 1 milyon 120 bin 280 kişi yaşayacak. 25 metre derinliğe sahip projenin toplam maliyeti ise 20 milyar dolar olacak. 


Kanal İstanbul'un eski güzergahı neresiydi?

Kanal İstanbul'un eski güzergahı neresiydi sorusunun yanıtı Silivri – Ortaköy – İnceğiz – Gökçeli – Çanakça - Dağyenice güzergahı olarak belirlendi. Bu bölgeden Karacaköy, Evcik Barajı'ndan Karadeniz'e bağlanan bölümde istimlak edilecek arazilerin çok olması nedeniyle vazgeçildi.


400 metre genişlikte olacak Kanal İstanbul'da genişlik Küçükçekmece Göl geçişinde 1000 metreden 2.200 metreye kadar artacak. Projenin yeni güzergahı ise Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı üzerinden geçerek Terkos Gölü'nün doğusundan Karadeniz olarak belirlendi. 


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir projeleri için tıklayınız


Kanal İstanbul un eski güzergahı neresiydi?



Geri Dön