19 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un genişliği kaç metre olacak?

Kanal İstanbul'un genişliği kaç metre olacak?

Tamamlandığında 44 kilometrelik uzunluğa sahip olacak Kanal İstanbul'un derinliği 25 metre olacak. 1 milyon 120 bin 280 kişinin yaşayacağı Kanal İstanbul projesinin genişliğinin detayları ise haberimizde yer alıyor.



Toplamda 453 milyon metrekarelik alanda kurulacak olan Yenişehir'in bir parçası olan Kanal İstanbul'un genişliği kaç metre olacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


44 kilometrelik uzunluğa sahip Kanal İstanbul'un maliyetinin 20 milyar lira olması planlanıyor. Kanal İstanbul projesinde toplam alan ise 30 milyon metrekare olarak belirlendi. 


Kanal İstanbul projesinin güzergahı ise Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı üzerinden geçerek Terkos Gölü'nün doğusundan Karadeniz olarak belirlendi. 


25 metre derinliğe sahip olacak Kanal İstanbul projesinde 1 milyon 120 bin 280 kişi yaşayacak. Proje ile Küçükçekmece Gölü tekrar canlanacak. 


Kanal İstanbul'un genişliği kaç metre olacak?

Kanal İstanbul'un genişliği kaç metre olacak sorusunun yanıtı 400 metre olarak belirlendi. Ancak Küçükçekmece Göl geçişinde 1000 metrekareden yaklaşık 2 bin 200 metreye kadar çıkacak. 


Kanal İstanbul boyunca doğu ve batı yakasında kurulacak olan Yenişehir'i birbirine bağlayacak 10 köprü yer alacak. Ayrıca kanal boyunca kültür merkezi yapıları, camiler, küçük tekneler için marinalar, sergi, konferans gösteri merkezi, müze ile serbest bölgeler bulunacak. 


60 soruda Kanal İstanbul için tıklayınız


Kanal İstanbul un genişliği kaç metre olacak?


Geri Dön