25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un güzergahı ne olacak?

Kanal İstanbul'un güzergahı ne olacak?

Kanal İstanbul'un güzergahı ne olacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. 25 metre derinliğe sahip olacak Kanal İstanbul projesi, Yenişehir projesinin 30 milyon metrekarelik kısmını kaplayacak.



Kanal İstanbul'un güzergahı ne olacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 453 milyon metrekare alanda kurulacak olan Yenişehir'in içinde 30 milyon metrekarelik alanda hayata geçirilecek Kanal İstanbul, 44 kilometre uzunluğunda olacak. 


25 metre derinlikte olacak Kanal İstanbul projesinin genişliği 400 metre olacak. Bu genişlik Küçükçekmece Göl geçişinde 1000 metre ila 2 bin 200 metre arasında değişecek. 


20 milyar dolara mal olması planlanan Kanal İstanbul'da 1 milyon 120 bin 280 kişi yaşayacak. Proje önceden Silivri – Ortaköy – İnceğiz – Gökçeli – Çanakça - Dağyenice güzergahında kurulacaktı. 


Kanal İstanbul'un güzergahı ne olacak?

Kanal İstanbul'un güzergahı ne olacak sorusunun yanıtı şimdi ise şu şekilde; Proje; Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı üzerinden geçerek Terkos Gölü'nün doğusundan Karadeniz'e geçecek. Proje tam olarak Küçükçekmece – Başakşehir (Altıntepe, Güvercintepe ve Şahintepe Mahalleleri) – Arnavutköy Karaburun Köyü'nde inşa edilecek. 


Küçükçekmece - Başakşehir - Arnavutköy ilçelerinden geçerek Karadeniz ile Marmara Denizi’ni bağlayacak proje ile Küçükçekmece Gölü yeniden canlandırılması planlanıyor. 


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir projeleri için tıklayınız


Kanal İstanbul un güzergahı ne olacak?



Geri Dön