28 / 03 / 2024

Kanal İstanbul'un ihalesi yıl sonunda yapılacak!

Kanal İstanbul'un ihalesi yıl sonunda yapılacak!

Kanal İstanbul ile ilgili çalışmaları hızlandıracaklarını vurgulayan Yıldırım, hedeflerinin yıl sonu itibarıyla ihalesini yaparak, inşaat çalışmalarına başlamak olduğunu kaydetti.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, dünyanın hiçbir yerinde standart bir başkanlık sistemi olmadığını belirterek, "Türkiye, bu modeli ne Fransa’dan ne Amerika’dan ne Rusya’dan ne de başka bir ülkeden aynen alacak değil ama işin şekli belli, parlamenter sistem, başkanlık 


Yıldırım, başkanlık sisteminin nasıl olacağına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Cumhurbaşkanımız şunu diyor: Bu model tartışılsın, konuşulsun. Bunun diktatörlük getireceği korkusuna lüzum yok, Türkiye bu korkuları aştı. Türkiye’de artık demokrasi gelişti, her şey konuşuluyor. Hatta bazı zamanlar haddinden fazla konuşuluyor. Dünyanın hiçbir yerinde standart bir başkanlık sistemi yok. Başkanlık, yarı başkanlık gibi modeller var. Her ülke kendi tarihi geçmişine, geleneğine, toplum yapısına göre içselleştirmiş, yönetim değerlerini yansıtacak değişiklikler yapmış. Türkiye, bu modeli ne Fransa’dan ne Amerika’dan ne Rusya’dan ne de başka bir ülkeden aynen alacak değil ama işin şekli belli, parlamenter sistem, başkanlık sistemi."


"Kanal İstanbul ile ilgili çalışmaları hızlandıracağız"

Mega projeler hakkındaki gelişmelerin sorulması üzerine Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Körfez Köprüsü, üçüncü havalimanı, İstanbul-İzmir Otoyolu, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü, Avrasya Tüneli projelerinin yapımının devam ettiğini hatırlattı. Yıldırım, "Yavuz Selim mayıs sonunda hazır, yollarıyla birlikte ağustosta hizmete veriyoruz. Rekor sürede yapıldı. Yıl sonu Avrasya Tüneli açılıyor. Körfez Geçişi Köprüsü'nden Gemlik’e kadar olan kısım, İstanbul’dan Gemlik’e, artı köprü mayısta bitiyor, Bursa’ya kadar olan kısım yıl sonunda tamamlanacak. Bursa’dan Manisa’ya kadar olan kısım ise 2017’nin sonunda bitecek. İzmir’den Manisa girişine kadar 22 kilometrelik kısım da yıl sonunda bitmiş olacak" dedi. 



Siber güvenlik meselesinin önemine işaret eden Yıldırım, bu konuyla ilgili eylem planı olduğunu ve yasal düzeleme yaptıklarını anımsattı. Veri dolaşımının Türkiye’de olması için çalışmalar yapılacağını anlatan Yıldırım, "Veri merkezlerinin kurulmasını teşvik edeceğiz. İnternet değişim noktaları kuracağız, aynen gümrük kapıları gibi. Bunları yaptığımız zaman içerikler bizde olacak" diye konuştu.


AA



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul ile ilgili çalışmaları hızlandıracaklarını, hedeflerinin yıl sonu itibarıyla ihalesini yaparak, inşaat çalışmalarına başlamak olduğunu kaydetti. Yıldırım, “Yavuz Selim Mayıs sonunda hazır. Yıl sonu Avrasya Tüneli açılıyor. Körfez Geçişi Köprüsü’nden Gemlik’e kadar olan kısım, İstanbul’dan Gemlik’e, artı köprü Mayıs’ta bitiyor, Bursa’ya kadar olan kısım yıl sonunda tamamlanacak” dedi. 


Vatan


Geri Dön