26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un ihalesine hazırlanıyoruz!

Kanal İstanbul'un ihalesine hazırlanıyoruz!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayışdağı'ndaki İETT Anadolu Garajı'nda düzenlenen 758 otobüsün hizmete alım töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul Boğazı'nı çevre tehdidinden kurtarmak için Kanal İstanbul'un ihalesine hazırlandıklarını söyledi...




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayışdağı'ndaki İETT Anadolu Garajı'nda düzenlenen 758 otobüsün hizmete alım töreninde yaptığı konuşmada, yeni İETT otobüslerinin İstanbul için hayırlı olmasını diledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ve tüm İETT çalışanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Başbakan Erdoğan, İstanbul-İzmir otoyolunun yapımının sürdüğünü, oraya da bir köprü yaptıklarını anlattı.


Hızlı trenin son aşamasına geldiğini, Ankara'dan İstanbul'a yüksek hızlı trenin de hızlı şekilde yürüdüğünü anlatan Erdoğan, şimdi "dev proje" Kanal İstanbul'un ihalesine hazırlandıklarını kaydetti. "Boğaz'ın dışında bir alternatif" diye tanımladığı Kanal İstanbul ile Karadeniz'i Marmara Denizi'ne bağlayacaklarını hatırlatan Erdoğan, bu projeyi İstanbul Boğazı'nı çevre tehdidinden kurtarmak için hazırladıklarını vurguladı.


Muhalefetin aklının bu kanalı da almadığını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:


"Bırakın, bu palavra' diyorlar. Yapacağız onu da göreceksiniz. İnşallah 2017 yılı sonuna kadar onu da bitirmenin gayreti içindeyiz. Biz inanıyoruz, proje hazır, yol güzergâhı hazır, her şey belirlendi, animasyon çalışmalarımız, her şey. Kısa bir süre sonra animasyonlarla bu ihaleyi milletime takdim edeceğim ve gördüğünüzde sizler de hayran olacaksınız. İnşallah bu Boğaz'dan daha da güzel olacak. Boğaz güzel ama Kanal İstanbul daha güzel olacak ve dünyada efsanelerin arasına bu da girecek."


Deniz ulaşımını kökten değiştireceklerini, bununla ilgili hazırlık çalışmalarının da son aşamaya geldiğini ifade eden Erdoğan, Çamlıca'daki televizyon kulelerini de Küçük Çamlıca tarafına kaldıracaklarını anlattı.


Erdoğan, "Orada dev bir kule ve bu kulenin içerisinde hepsini topluyoruz. Restoranı, seyir kulesiyle oradan İstanbul'u çok daha farklı seyir imkânına kavuşacağız" diye konuştu.



Geri Dön