26 / 04 / 2024

Kanalistanbul'a Avrupa'dan tam destek!

Kanalistanbul'a Avrupa'dan tam destek!

 Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Matthias Kollatz-Ahnen, 'Kanalistanbul'' projesini değerlendirirken, 'çağ atlatan, devasa projeleri desteklemek görevimiz'' dedi...



Kollatz-Ahnen, Kanalistanbul projesi konusunda 'İstanbul-  Ankara  hızlı tren,  Marmaray  ve tüp geçit gibi Türkiye'nin diğer tarihi projelerine de kredi verdik. Kanalistanbul için talep gelirse memnuniyetle değerlendiririz'' dedi. Kanalistanbul'un 'dünyada eşi bulunmayan bir proje olduğunu'' kaydeden Kollatz-Ahnen, 'Bu proje gerçekleştirilecekse European Investment Bank olarak detaylı inceleme yapmamız gerekecektir. Bu konuda bizden talepte bulunulmasından gurur duyarız. şžu aşamada (kredi vereceğiz) demek için henüz erken. Fizibilite gibi birçok çalışmanın yapılması gerekiyor'' ifadesini kullandı.

BAĞIşž BİLGİLENDİRDİ
Kollatz-Ahnen, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın konuyla ilgili kendilerini bilgilendirdiğini ve henüz geliştirilme aşamasında olsa da projeyi ilgiyle takip ettiklerini dile getirdi. Türkiye'nin geçen yıl gerçekleştirdiği yüzde 8.9 büyümenin kendilerini olumlu yönde şaşırttığını anlatan Kollatz-Ahnen, Türkiye'nin Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında kalmayı sürdüreceğini kaydetti. Kollatz-Ahnen, AB'nin uzun vadeli finansman birimi olan bankanın, mevcut bütçe dönemini kapsayan 2013'e kadar Türkiye'ye yıllık 2 milyar euro civarında finansman sağlamayı sürdüreceğini ifade etti.
Sabah


Geri Dön