20 / 04 / 2024

Kandıra sular altında kaldı!

Kandıra sular altında kaldı!

Kandıra’da dün geceden bu yana etkili olan şiddetli yağış nedeniyle tedbir amaçlı Arıklar Barajı'nın kapakları açıldı. Barajdan bırakılan su sebebiyle Kandıra - Sakarya arasındaki dere yataklarındaki su seviyesinde yükselmeye başladı.




Yağan kar ve ardından gelen yağmur Kandıra Arıklar Barajı'nın tamamen dolmasına neden oldu. Arıklar barajının kapaklarının açılması sonucu dereler taştı, Kandıra Sakarya yolu trafiğe kapandı.


Kandıra’da dün geceden bu yana etkili olan şiddetli yağış nedeniyle tedbir amaçlı Arıklar Barajı'nın kapakları açıldı. Barajdan bırakılan su sebebiyle Kandıra - Sakarya arasındaki dere yataklarındaki su seviyesinde yükselmeye başladı. Sakarya yolu trafiğe kapanırken bu bölgede bulunan tüm tarım arazileri de sular altında kaldı. Kapakların açılması sonucu oluşan sel daha aşağı bölgelerde Kışla Köprüsü'nün de trafiğe kapanmasına da neden oldu. Sabah saatlerine kadar Kışla Mahallesi ile Kandıra arasında trafik akışı sağlanamadı. Kandıra Belediyesi ekipleri Kışla Köprüsü ve civarında önlem alarak sel nedeni ile istenmeyen kazaların yaşanmasına engel olurken, selin ardından bozulan yolun yeniden yapılması çalışmalarına başlandı.



Manşet Kocaeli


Geri Dön