25 / 04 / 2024

Kandıra yaz kış turizm bölgesi olacak!

 Kandıra yaz kış turizm bölgesi olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karadeniz’i etkisi altına alan fırtına ve sağanak yağışa aldırmadan Kandıra’nın sahil köylerinde inceleme yaptı



Cebeci, Kefken ve Kerpe’yi dolaşan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kandıra, sahilleriyle, köyleriyle, turizmi ve tarımıyla cazibe merkezi olacak’’ dedi.



FIRTINA VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ


Başkan Karaosmanoğlu, Karadeniz’deki fırtına ve şiddetli yağışa rağmen Kandıra sahillerinde incelemelerde bulundu. Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan ile birlikte sahil köylerini dolaşan Başkan Karaosmanoğlu’na İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Altay ile Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra İlçe Koordinatörü Mehmet Uzun eşlik etti.


ÇALIŞMALARA KIŞIN DA DEVAM


Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra’nın sahil köylerinde başlattığı alt ve üst yapı çalışmaları kış aylarında da hız kesmeden devam ediyor. Kerpe sahilinin yapılan projeyle eşsiz bir görünüm kazanmasının ardından Kandıra’nın diğer sahil köyleri olan Kefken, Kovanağzı, Bağırganlı, Kumcağız ve Cebeci’de de çalışmalar devam ediyor.


ESNAF VE VATANDAŞLA SOHBET


Kış aylarının gelmesiyle birlikte Karadeniz’i etkisi altına alan fırtına ve şiddetli yağışa rağmen Kandıra sahillerinde incelemelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, esnaf ve vatandaşla da bir araya geldi. Sağanak yağışın altında Cebeci, Kefken ve Kerpe sahillerini dolaşan Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekiler, ilçe esnafını da ziyaret etti ve kahvehanelerde bulunan vatandaşla sohbet etti.


ÖNCE ALT, SONRA ÜST YAPI


Yapılan çalışmaları denetleyen ve yetkililerden detaylı bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Cebeci, Kefken, Kerpe, Kovanağzı, Bağırganlı, Kumcağız gibi sahil köylerimiz, bundan sonra yaz-kış cazibe merkezi haline gelecek. Sahil köylerimiz yaz-kış temiz ve nezih bir yer olsun, kıymet kazansın diye çalışıyoruz. Alt yapı bitiyor, su eksiğimiz kalmayacak, yollarımızı yapacağız. Kandıra’nın sahil köyleri, Karadeniz’in, Kocaeli’nin en güzel yerlerinden olsun istiyoruz’’ ifadesini kullandı


DÖRT ELLE SARILDIK


‘’Biz bu işe dört elle sarıldık. Kandıranın sahillerini hep birlikte güzelleştireceğiz’’ diyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Her şey planlı ve programlı şekilde yapılacak. Böylece bu sahillerin kıymeti, değeri artacak. Kandıra sahilleri yaz-kış yaşayacak. Öncelikle sahil köylerimizde bir hamle başlattık. Esnafımız da, halkımız da, kazansın istiyoruz. Burada yaşayanlar da, yaz aylarında tatile gelenler de güzel bir şehirde yaşasın istiyoruz. Sizlerin istekleri, talep ve önerileri de bizim için çok önemli’’ şeklinde konuştu.


100 YILLIK SU İHTİYACI


Kandıra Namazgah Barajı’yla ilgili de bilgi veren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kandıra’nın sahil köylerinde özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısını çok iyi biliyoruz. Yaz aylarında talebin artmasıyla birlikte kaynaklar yetersiz kalıyordu. İlk önce içme suyu arıtma tesisimizi tamamladık. Ardından Kandıra ve Kocaeli için büyük önem taşıyan Namazgah Barajı’nın temelini attık. İnşaat hızla ilerliyor. Kış sularını baraj gövdesinde tutmaya başlayarak, yaz aylarında arıtmadan geçirip Kandıra ve köylerine vermeyi planlıyoruz. Bu barajla 100 yıllık su ihtiyacı karşılanmış olacak’’ bilgisini verdi.


KANDIRALILARDAN ÇALIŞMALARA DESTEK


Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekiler, ziyaret ettikleri esnaf ve vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Fırtına ve şiddetli yağışa rağmen Başkan Karaosmanoğlu’nun sahillerde inceleme yapmasının Kandıra’ya verdiği önemi gösterdiğini dile getiren esnaf ve vatandaşlar, ‘’Bizler 12 ay burada yaşıyoruz. Sadece yaz aylarında veya belirli zamanlarda buraya gelenler, olumsuzlukları görüp, bunları dile getiriyor. Oysa biz burada yaşıyoruz. Büyükşehir’in buraya verdiği önemin ve yaptığı çalışmaların farkındayız. Kış aylarında olduğumuz için sıkıntılar olabilir, ama alt yapının tamamlanmasının ardından çok güzel bir eserin ortaya çıkacağını biliyoruz. Başkanımız Karaosmanoğlu’na ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz’’ açıklamasını yaptı.



Geri Dön