25 / 04 / 2024

Kandıra'da tapu operasyonu yapıldı,16 kişi gözaltında

Kandıra'da tapu operasyonu yapıldı,16 kişi gözaltında

Kandıra'da jandarmanın düzenlediği operasyonda, Tapu Sicil Müdürü D.K.'nın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı



İhbarları değerlendiren Jandarma Komutanlığı, Kandıra Tapu Sicil Müdürlüğü ile Kadastro Müdürlüğü ve buralarda iş takipçiliği yapan emlak komisyoncularını takibe aldı. Ardından gerçekleştirilen operasyonda, Tapu Sicil Müdürü D.K. ile 29 Mart yerel seçimlerinde DP'den Kandıra Belediye Başkan adayı olan Olcay Çelik'in de aralarında bulunduğu 9 memur ile iş takipçiliği yaparak çıkar sağladıkları öne sürülen 7 emlak komisyoncusu gözaltına alındı.
Görevlilerin gelen vatandaşları anlaştıkları komisyonculara yönlendirdikleri, "Bu işi çözeceğiz" diyerek para kazanan komisyoncuların da görevlilere bu paradan pay verdiği öne sürülüyor.
Milliyet

Konu il eilgili basında yer alan diğer haberler

Tapuda rüşvete 16 gözaltı
Kocaeli'ne bağlı Kandıra ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, rüşvet aldıkları iddia edilen tapu müdürü ve 9 memur ile rüşvet verdikleri iddia edilen 6 emlakçı gözaltına alındı. İhbar üzerine teknik takip yapan jandarma dün Tapu Müdürü D.K. ile 4'ü Tapu Sicil Müdürlüğü, 5'i de Kadastro Müdürlüğü'nde görevli 9 memur ve bu memurlara rüşvet verdikleri iddia edilen 6 emlakçıyı yakaladı. 16 zanlı için "Rüşvet, irtikap, menfaat temin etmek, gizli belgeleri vermek'' suçundan işlem yapıldı.
Cüneyt ÖZCAN/Sabah

Tapu Sicil Müdürünün de aralarında bulunduğu 9'u memur 16 kişi için ek gözaltı süresi alındı
Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde, "rüşvet, irtikap, menfaat temin etme, gizli belgeleri verme" suçundan gözaltına alınan, tapu sicil müdürünün de aralarında bulunduğu 9'u memur 16 kişi için ek gözaltı süresi alındı. Kocaeli Jandarma Komutanlığı ekiplerince uzun süren takibin ardından, Kandıra Tapu Sicil Müdürlüğü ve Kadastro Müdürlüğü ile buralarda iş takipçiliği yapan emlak komisyoncularına yönelik düzenlenen operasyonda "rüşvet, irtikap, menfaat temin etme, gizli belgeleri verme" suçlarından dün gözaltına alınan, Tapu Sicil Müdürü D.K. ile 5'i Tapu Sicil Müdürlüğünde, 3'ü Kadastro Müdürlüğünde görevli toplam 9 memur ile iş takipçiliği yaparak menfaat sağladığı belirlenen 7 emlak komisyoncusu için cumhuriyet savcılığından 25 Mart Perşembe gününe kadar ek gözaltı süresi alındı. Bu arada, gözaltına alınanlar arasında bulunan 1'i Tapu Sicil Müdürlüğünde, 2'si Kadastro Müdürlüğünde görevli 3 kadın memur, Kandıra Jandarma Komutanlığında kadın personel olmadığı için Kandıra Emniyet Müdürlüğünün nezarethanesine konuldu. Gözaltındaki 6'sı memur 13 erkekten bazıları ise Kandıra Jandarma Komutanlığı nezarethanesi yetersiz kalınca nezarethaneye konulmak üzere çevredeki jandarma karakollarına gönderildi. Gözaltında 24 saati tamamlayanlar sağlık raporu için bulundukları yere en yakın hastanelere götürüldü. Kandıra Emniyet Müdürlüğünde gözaltında bulunan 3 kadın memur, polis ekiplerince sağlık raporu için Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesine sevk edildi. Memurlar, sağlık raporu alınmasının ardından Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Memurların Tapu Sicil ile Kadastro müdürlüklerinde vatandaşların işlerini yavaşlatıp emlak komisyoncuları aracılığıyla rüşvet aldığı, gizli belgeleri emlak komisyoncularına verdiği, böylece haksız menfaat temin ettiği iddia ediliyor.
AA


Geri Dön